Obavijesti

Sport

Komentari 110

'Ne znam da li nisu vidjeli ili nisu htjeli vidjeti da igrači leže'

'Ne znam da li nisu vidjeli ili nisu htjeli vidjeti da igrači leže'
2

Gol za 1-1 nije u duhu engleskog fair playa, ali što je tu je...Tehnička superiornost bila je vidljiva, teško se nositi s takvim protivnikom. Bože moj, to je ekipa koja ima nemoguću kvalitetu, kaže trener Dinama

VIDEO

Za razliku od utakmice protiv Šahtara, gdje je grmio na suce, Nenad Bjelica ovaj put nije imao puno toga prigovoriti igračima Dinama koji su porazom od Manchester Cityja (4-1), uz pobjedu Atalante kod Šahtara (3-0), ispali iz Europe.

Pokretanje videa...

00:24

- Mislim da smo do poluvremena vrlo dobro parirali, dali gol, izjednačili su nam iz jedine šanse. Brzi gol nas je poremetio, 2-1 pa i treći i teško se bilo vraćati - rekao je trener Dinama za HRT i dodao:

- Tehnička superiornost je bila vidljiva, fizički je teško nositi s takvim protivnikom. Imali su stopostotnu efektivnost, zabili su iz te prilike. U drugom poluvremenu dogovorili smo se tako nastaviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Gol za 1-1 nije u duhu engleskog fair playa, ali što je tu je. Primili smo taj gol, mogli smo bolje reagirati, Nikola je mogao pokriti Gabriela i možda ne bi zabio - kazao je.

Petković na rubu suza: Puno toga smo propustili prije Cityja
Petković na rubu suza: Puno toga smo propustili prije Cityja
Koju bih dvojicu doveo u City? Olma koji je najbolji i Petkovića
Koju bih dvojicu doveo u City? Olma koji je najbolji i Petkovića

Nakon vodećeg gola Danija Olma u 10. minuti City je dodao gas, Gabriel Jesus zabio je hat-trick, a jedan je dodao i Phil Foden.

- Bože moj, to je ekipa koja ima nemoguću kvalitetu. Igrači su im iznimno moćni i njima je više falilo tih pet, šest igrača nego njima - rekao je Bjelica i zaključio:

- Ademi, Moubandje? Dečki su dali maksimum iako nisu igrali na svojim pozicijama. Iznimno sam ponosan što sam trener ove momčadi, ovi dečki su vrhunski i ponašaju se nemoguće dobro i na terenu i izvan njega. Vratili smo ljude na tribine, vjeruju u ovaj Dinamo i to je naša najveća pobjeda. Generalno, zadovoljan sam sa svima.

- Valjda je tako trebalo biti. Ne znamo zašto smo propustili Šahtar u Harkivu i ovdje, ali kako kaže Livaković, valjda je to za nešto dobro. Trebamo se pojačati na nekim pozicijama, biti još konkurentniji i još jači. Teško je konkurirati momčadima kao City, ali uspjeli smo. U tri i pol do četiri utakmice bili smo bolji od protivnika, ali to je nogomet.

Sličnog razmišljanja Bjelica je bio i na press-konferenciji... 

- Razočaran sam. Ne zbog ovog poraza, već zbog činjenice što je završila naša europska avantura. Zaslužili smo više u odnosu na prikazano, no ispunjen sam ponosom zbog svega što smo prikazali u ovih šest utakmica. Nismo izgubili formu, nismo dopustili suparniku da nas podcijeni niti da nas razbije -  rekao je Nenad Bjelica, pa dodao:

- Prvi gol Cityja? Vidio sam to na isti način kao vi, no sigurno smo i mi tu morali bolje. Kada vam ispadne stoper onda netko iz vezne linije mora zakrpati tu rupu u obrani. Ne znam jesu li njihovi igrači vidjeli da leže dva naša igrača, možda nisu ni htjeli vidjeti, ali ne vjerujem da su to napravili s nekom namjerom.

Dinamo je zabio čak 10 golova u grupnoj fazi Lige prvaka, to je donedavno bilo nezamislivo...

- Paradoks je što mi imamo najbolju gol-razliku u odnosu sa Šahtarom i Atalantom, a završili smo posljednji. No, to je nogomet, mi smo se borili s bogatijima i superiornijima od sebe, od Šahtara smo bili bolji u obje utakmice, od Atalante u prvoj utakmici. Ma mi smo svoju šansu propustili sa Šahtarom kod kuće, da smo tu pobijedili bili bismo drugi u skupini.

Jeste li na klupi pratili rezultat iz Harkiva? I jeste li tamošnji rezultat govorili svojim igračima?

- Jesmo, moji pomoćnici su pratili na klupi rezultat iz Ukrajine, ali igrači ništa o tome nisu znali do kraja utakmice. Ma i da jesu, to ne bi ništa promijenilo.

Trener Dinama za kraj se zahvalio publici, u tri maksimirske europske utakmice u Ligi prvaka bilo je gotovo 90 tisuća gledatelja...

- To je najveći mural koji smo mogli dobiti. Ljudi su danas stigli iz svih dijelova Hrvatske, pa i Europe, ja sam imao goste iz Poljske, Austrije i Italije. Ponosni smo na to, možemo biti ponosni na sve što smo postigli. Želim se zahvaliti navijačima na 90-minutnoj podršci, sjever je cijelo vrijeme bio uz nas. Mi sada i dalje svojim igrama moramo 'tjerati' navijače da i dalje u velikom broju dolaze u Maksimir - završio je Bjelica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio