To je to što me zanima!

Bišćan: Dinamo je bitniji i veći od reprezentacije. Čačić? Sreli smo se i normalno razgovarali

Ne znam kakve su želje Petkovića i Livakovića, a nije dobro da se Hajduk vratio u utrku za naslov prvaka, rekao je Igor Bišćan: "Imam tremu prije debija protiv Lokomotive"
Vidi originalni članak

Dinamo je nakon debakla na Šubićevcu hitno krenuo u potragu za novim trenerom. Izbor je pao na Igora Bišćana, koji će prvu utakmicu odraditi u subotu protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj (17:05) te ga je dan ranije klub i službeno predstavio.

NASLIJEDIO ČAČIĆA ANKETA Je li Igor Bišćan dobar izbor za novog trenera Dinama?

Bišćan je započeo trenerski zanat u Rudešu kao pomoćnik Stipe Brnasa, a nakon šest mjeseci ga je i naslijedio na mjestu glavnog trenera i uveo Rudeš u prvu ligu. S ljubljanskom Olimpijom osvojio je dvostruku krunu 2018., dok je s Rijekom digao Rabuzinovo sunce 2019. Hrvatsku U21 reprezentaciju dvaput je odveo na završnicu Europskog prvenstva.

KAKO JE GOVORIO IGOR Bišćan: Izmišljali su razloge da me ne zovu u reprezentaciju, a Dinamo dugo nije bio momčad ODLAZAK ALENA PETERNACA Preživio je četiri smjene, ali ne i petu. Mamićev kum nakon tri godine napušta klupu Dinama

- Sretan sam da sam opet ovdje i uzbuđen. Zna se što Dinamo znači za naš nogomet, koju težinu nosi. Povezan sam s njim otkad znam za njega, čast je biti igrač Dinama. Ova uloga nosi i veću odgovornost, to je poseban osjećaj za sve nas koji ga volimo odmalena. Vjerujem u sebe i stožer, momčad i klub, da ćemo svi biti uspješni, a zna se što to u Dinamu znači. Pobjeđivati i osvajati trofeje - uvodno je rekao Bišćan, koji je napustio klupu U-21 reprezentacije.

- Dođu takve odluke i moraš se odlučiti, nisam mogao donijeti krivu odluku. Poziv Dinama se teško može odbiti, posebno nama kojima ima posebno mjesto u srcu. U isto vrijeme prevagnulo je da je ovo veće i bitnije. Zahvalio bih se HNS-u na čelu s predsjednikom Kustićem, proveo sam lijep period, bili smo uspješni i ove četiri godine ću pamtiti do kraja karijere. Sada su se stvorili uvjeti kakvi su se stvorili i prepoznao sam da je ovo pravi trenutak za mene, da momčad prolazi kroz turbulentnije stvari. Da je sve savršeno, ne bih sad sjedio ovdje. 

Tko će biti u vašem stožeru?

- Renato Pilipović i Ante Tomić kao nogometni asistenti, bivši igrači koji su proveli dugo u klubu i radili sa mnom. Vedran Naglić kondicijski trener i trener golmana Darko Staneković te ćemo još priključiti nekoliko ljudi. Moram i ja pohvatati konce još uvijek jer je sve svježe. 

ROŠADE U HR NOGOMETU Kustić: Suglasan sam da Bišćan ide u Dinamo. Olić? Vidjet ćemo

Kako komentirati posljednja zbivanja u Dinamu izvan travnjaka?

- Nema smisla da to komentiram. Aktualni kadar? Neće puno promijeniti situaciju jer se sve dogodilo prije dolaska. Kad smo pravi, motivirani, ozbiljni, vjerujem u ekipu da su spremni u najvećim iskušenjima biti uspješni i nadam se da će biti tako i sad.

Je li ovo nova era Dinama?

- Do promjena je moralo doći, ali ne bih ulazio u političke stvari. Vrijeme će pokazati. Drago mi je što su nas pozitivno prihvatili. Početna podrška jako je bitna i to je nešto što veseli. Moramo biti realni, neće biti puno kredita ni kod koga, siguran sam ni kod medija, navijača. Rezultat će reći kako mi to radimo i nakon toga ćemo biti primljeni kako treneri budu primljeni. 

Možete li razdrmati momčad?

- U igri se može samo minimalno toga učiniti dan prije utakmice, nema vremena za inzistiranje na nekim stvarima. Iz iskustva znam da se jako teško može previše informacija prenijeti na nekog u tako malo vremena. Prvo poluvrijeme u Šibeniku je bilo dosta dobro, to je pozitivno, ali ispalo je kako je ispalo. Dečki su svjesni svega i uz novu energiju vjerujem da možemo sve preokrenuti.

Jeste li razgovarali s prethodnikom Antom Čačićem?

- Sreli smo se prije pola sata i normalno razgovarali. Što je bilo, bilo je. Pratio sam Dinamo i može se zaključiti ideja trenera. Znate me dugo i kakav sam tip trenera, neke stvari u mom viđenju nogometa se ne pregovaraju, moraju se oraditi. Ostalo je pitanje talenta i sposobnosti uklopljene u kolektiv. Sustav i način igre? Sad nema previše vremena za eksperimentiranje ili probavanje, moramo pod hitno postizati rezultate jer se nalazimo u fazi u kakvoj jesmo. Moramo biti rigorozniji po pitanju obaveznih stvari u igri, ali ne bih o detaljima.

Konkurent Leko

Rasplet HNL-a?

- Prvenstvo uvijek je bilo i bit će glavni cilj. Nećemo gledati predaleko u budućnost, treba napraviti konkretne pomake što prije. Kad okrenemo ovaj trend počevši od sutra, onda ćemo bolje izgledati i period adaptacija mene na momčad i obrnuto brže će proći.

Hoćete li utjecati na izlazne transfere?

- Zna se tko je za što zadužen u klubu i kako funkcionira. Stožerni igrači momčadi imaju svoje želje koje se trebaju respektirati, ali u ovoj situaciji nemam previše toga konkretnog za reći jer ne znam kakve su želje Livakovića, Petkovića i htio bih da što više takvih ostane tu.

JE LI BIŠĆAN 'TAJ'? Dinamov je problem što dovodi samo trenere za gašenje požara BLAGDANSKO KOLO HNL se ne igra na Uskrs: Evo koju je utakmicu odabrao HRT

Imate li tremu prije Lokomotive?

- Imam, ovo su druge okolnosti. Ovo mi je najveći posao do sada i postoji pozitivna nervoza. Čekam da sve krene, još se nisam ni upoznao s igračima. Mnoge znam i kroz mladu reprezentaciju, ali tek trebamo provesti vrijeme zajedno.

Lokomotiva je ozbiljan protivnik?

- Zahtjevna utakmica protiv nezgodnog utakmica u ne baš idealno vrijeme za nas. Zadnji rezultati nisu onakvi kakve smo očekivali. Nadam se da će od sutra krenuti pozitivniji trend. Danas ću odraditi prvi trening, teško je govoriti o većim promjenama, ali nadam se pozitivnoj reakciji. Ali očekujem pomake kroz razgovore. Lokomotiva je puna energija i mladih igrača željnih dokazivanja, a te su utakmice uvijek pune prilika, zbivanja. S kojim ću kadrom sutra? Manje-više znam, neke stvari ću saznati ubrzo.

Hajduk prijeti na drugom mjestu?

- Najbliža pratnja, vratio se u utrku za naslov prvaka što nije dobro i dobili su novi vjetar u leđa koji ne smiješ najveću konkurentu pružiti. Svjesni smo da imamo osjetnu bodovnu prednost, ali ne smijemo se time zavarati. Igre i kvaliteta izvedbe je ono što donosi buduće bodove i ne smijemo dati Hajduku šansu da nešto napravi do kraja sezone.

IGRA SUDBINE Kolo sreće se okreće: Čačić prije 11 godina završio karijeru Igora Bišćana. On će ga sad naslijediti BIŠĆANOVA PRIČA Igor, veliki igrač i trener: Otišao iz reprezentacije i rušio Dinamo u koji se vratio nakon 11 godina

Vi i Ivan Leko znate se od prvih nogometnih dana?

- Ivan i ja smo generacija i prolazili smo iste stvari u karijeri, bili smo kao mladi kapetani momčadi. Radi se o fenomenalnom treneru koji je svoje ime gradio vani, radio u ozbiljnim klubovima. Doživljavam ga kao ozbiljnog konkurenta, kao i Hajduk. Imao je težak početak, ali čini se da je izašao iz toga i da je konsolidirao stvari. Njegov je dolazak plus i to će donijeti pomak hrvatskom nogometu - završio je Bišćan, dok je Marko Bošnir u ulozi glasnogovornika kluba o sportskom direktoru rekao:

- Ne znamo otkud je došla vijest da je Stjepan Tomas taj. Klub demantira tu vijest i klub niti treba niti gleda da netko bude sportski direktor.

Idi na 24sata

Komentari 195

  • loler23 08.04.2023.

    Čuj ovog "dinamo je bitniji od reprezentacije" nadam se da šališ.

  • Mr. Spock 07.04.2023.

    Da, Dinamo je njemu veći i važniji od mlade reprezentacije. Da se radi o A reprezentaciji ona bi bila veća od kluba. To je jasno svakome tko nije hejterski nastrojen.

  • Šibenik - dinamo 2 - 1 hahahahahah 07.04.2023.

    poslin ove recenice nikad vise nesmi biti blizu ijedne Hrvatske Reprezentacije

Komentiraj...
Vidi sve komentare