Obavijesti

Sport

Komentari 17

Preživio je četiri smjene, ali ne i petu. Mamićev kum nakon tri godine napušta klupu Dinama

Preživio je četiri smjene, ali ne i petu. Mamićev kum nakon tri godine napušta klupu Dinama
9

Igor Jovićević, Zoran Mamić, Damir Krznar, Željko Kopić, Ante Čačić. Bivši nogometaš radio je kao pomoćnik petorici uzastopnih trenera Dinama. No Bišćanov dolazak znači i kraj Alena Peternaca u Maksimiru

VIDEO

Igor Bišćan (44) sjest će na Veliku subotu prvi put na Dinamovu klupu kao glavni trener, a ne igrač, čiji je dres odjenuo 196 puta u dva navrata. Sa sobom u Maksimir dovodi i novi stručni stožer iz hrvatske U-21 reprezentacije.

Još dva bivša dinamovca Ante Tomić (39) i Renato Pilipović (46) radit će s njim, kao i trener golmana Darko Staneković (45), koji je branio za Viroviticu, Međimurje, Karlovac, ZET, Novalju, HAŠK i NK Maksimir.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

igor bišćan 00:46

Istovremeno, postojeća garnitura ljudi koji su pravili društvo Anti Čačiću napušta klub. I Roy Ferenčina (52), koji je bio blizu funkcije privremenog trenera za utakmicu protiv Lokomotive, i bivši trener Rige Sandro Perković (38), ali i Alen Peternac (51).

Zanimljiva je priča oko bivšega hrvatskog reprezentativca (ima dva nastupa u prijateljskim utakmicama 1999.) koji je ostvario dojmljivu karijeru u španjolskom Valladolidu. On je prije gotovo tri godine stigao u prvu momčad Dinama nakon odlaska Nenada Bjelice kao pomoćnik Igoru Jovićeviću (49), na čiji je poziv stigao u drugu momčad u ožujku 2018.

Treneri su se u Maksimiru mijenjali, ali ne i pomoćnik Peternac koji je preživio smjene Jovićevića, svoga kuma Zorana Mamića (koji je otišao nakon pravomoćne presude za gospodarski kriminal), Damira Krznara i Željka Kopića. No ne i Ante Čačića.

Zagreb: Igor Jovićević  novi je trener Dinama U 36.kolu 1.HNL sastali se Dinamo i Varaždin Dinamo i Rijeka sastali se u 3. kolu HT Prve lige
Dinamo i Lokomotiva sastali se u 24. kolu HT Prve lige

Maksimirski mister 100 posto

Nakon Jovićevića, svi su do Bišćana preuzimali momčad uz prefiks "privremeni" pa se ni stručni stožer nije sasvim mijenjao, a Peternac je tu očuvao status.

Odlazi s Maksimira kao "mister 100 posto" jer je imao priliku biti glavni trener u utakmici protiv Wolfsbergera u Europskoj ligi na Maksimiru u studenom 2020., i to nakon što je korona virus poharao svlačionicu s devet zaraženih igrača, ali i Zoranom Mamićem i Damirom Krznarom koji su također dobili pozitivan test.

Zagreb: Dinamo i Wolfsberger susreli se u 3. kolu Europske lige

Pobjedu u toj utakmici Dinamu je donio zaboravljeni Iyayi Atiemwen (27) kao džoker s klupe koji je zabio dvije minute nakon ulaska u igru za 1-0. Nigerijac je nakon posudbi u Lokomotivi, Omoniji i Gorici prošle godine otišao u Šerif iz Tiraspola, a sad će na mala vrata Maksimir napustiti i Peternac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub