To je to što me zanima!

Predsjednik Hajduka: Znam za izvide, nije kazneni postupak, logično je da budem ispitan

Navedeni izvidi obuhvaćaju duži vremenski period, između ostalog i razdoblje u kojem sam ja obavljao funkciju predsjednika te smatram potpuno normalnim da budem ispitan, kaže Jakobušić
Vidi originalni članak

Zbog sumnje da je kao predsjednik Vaterpolskog kluba Jug AO većini zaposlenika, trenera i igrača isplaćivao plaću u gotovini, policija je podignula kaznenu prijavu protiv Lukše Jakobušića.

Međutim, kazneni postupak nije pokrenut, tvrdi aktualni predsjednik Hajduka.

- Već neko vrijeme upoznat sam s izvidima Županijskog odvjetništva koji traju već gotovo godinu dana. U formalno-pravnom smislu ne vodi se nikakav kazneni postupak, već se provode izvidi zbog sumnji na određene knjigovodstvene nepravilnosti oko isplata i obračuna plaća u VK Jug.

- Navedeni izvidi obuhvaćaju duži vremenski period, između ostalog i razdoblje u kojem sam ja obavljao funkciju predsjednika VK Jug te smatram potpuno normalnim i logičnim da budem ispitan. S obzirom na to da su izvidi tajni i da ispitane osobe ne mogu govoriti o predmetu ovo je u ovom trenutku najviše što mogu reći o ovoj temi - kazao je Jakobušić.

Podsjetimo, DORH je potvrdio da provodi izvide u slučaju, a sama istraga je započela zbog indicija da klub djeluje preko tri udruge. Na sve je prvi, još prošle godine, upozorio dubrovački gradski vijećnik Maro Krstić.

- Dok sam se pripremao za sjednicu Gradsku vijeća na temu raspodjele sredstava za potrebe u sportu, sasvim sam slučajno u Registru udruga nabasao na podatak o tome da trenutno egzistiraju tri vaterpolo kluba Jug, odnosno tri udruge koje su vezane uz Vaterpolo klub Jug - kazao je za Dubrovački vjesnik pa dodao:

- Nose različita imena, ali sve tri imaju istog direktora i tri različita predsjednika i uredno produžene mandate, pa sam kao gradski vijećnik s govornice Gradskog vijeća izrazio čuđenje zašto je to tako jer i ja i cijela javnost cijelo vrijeme mislimo da postoji samo jedan VK Jug.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • xajduk split srpsko ime to 07.04.2023.

    Apartman u Remetincu je spreman....dodji luksice

  • dubbb 07.04.2023.

    Cilj istrage nisu bile plaće to se onako uz put otkrilo....glavna tema je gradsko zemišljte u naselju Solitudo koje je ustupljeno VK Jug.....

  • Mr. Spock 07.04.2023.

    Tri udruge vode klub! Jedna kupuje, druga dogovara plaće, a treća preprodaje gradske stanove...

Komentiraj...
Vidi sve komentare