Obavijesti

Sport

Komentari 34

Policija digla kaznenu prijavu protiv Jakobušića, Dumančića i Kržića zbog poslovanja VK Jug

Policija digla kaznenu prijavu protiv Jakobušića, Dumančića i Kržića zbog poslovanja VK Jug
3

Uz Jakobušića, osumnjičeni su i sadašnji predsjednik Juga Tomislav Dumančić i sportski direktor Ognjen Kržić, osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Atlanti

VIDEO

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić pod istragom je DORH-a od listopada prošle godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva dok je bio predsjednik Vaterpolskog kluba Jug AO, piše Index.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Strategija Hajduka 2021.-2027. 05:19

Uz Jakobušića, osumnjičeni su i sadašnji predsjednik Juga Tomislav Dumančić i sportski direktor Ognjen Kržić, osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Atlanti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trojac se sumnjiči da su većini zaposlenika, trenera i igrača sportske udruge Jug AO isplaćivali dio plaće u gotovini, na što nisu plaćali doprinose i porez. Sumnjiče ih za kaznena djela neisplate plaća, povredu prava iz socijalnog osiguranja i utaju poreza, čime su navodno oštetili državu za 10 milijuna kuna.

Zagreb:  Predstavljena je prva knjiga o vaterpolskom klubu Jug - Pet do 100

Podignuta kaznena prijava

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske za Index su potvrdili da je podignuta kaznena prijava, a DORH je potvrdio da provodi izvide u ovom slučaju.

"Ova policijska uprava od ožujka 2022. godine provodi kriminalističko istraživanje u odnosu na poslovanje pravnih osoba  VK Jug, VK Jug CO i ŠD Jug, kojim je obuhvaćeno i više fizičkih osoba.

Samo dio kriminalističkog istraživanja okončan je krajem 2022. godine kada je ova PU podnijela kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba VK Jug, VK Jug CO i ŠD Jug r. (1976), (1976) i (1969), zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela počinjenih od 2015. do 2022. na štetu državnog proračuna RH."

Split: Ivan Leko novi je trener Hajduka

VK Jug djeluje preko tri udruge

Istraga je započela zbog indicija da klub djeluje preko tri udruge, a daljnja istraga dovela je do podizanja kaznenih prijava za druga djela. Na sve je prvi, još prošle godine, upozorio dubrovački gradski vijećnik Maro Krstić.

- Dok sam se pripremao za sjednicu Gradsku vijeća na temu raspodjele sredstava za potrebe u sportu, sasvim sam slučajno u Registru udruga nabasao na podatak o tome da trenutno egzistiraju tri vaterpolo kluba Jug, odnosno tri udruge koje su vezane uz Vaterpolo klub Jug - kazao je za Dubrovački vjesnik pa dodao:

- Nose različita imena, ali sve tri imaju istog direktora i tri različita predsjednika i uredno produžene mandate, pa sam kao gradski vijećnik s govornice Gradskog vijeća izrazio čuđenje zašto je to tako jer i ja i cijela javnost cijelo vrijeme mislimo da postoji samo jedan VK Jug.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram