To je to što me zanima!

Prekinuli večeru Uefe i HNS-a: Zgrožen sam ovim huliganima!

Šokiralo me vidjeti huligane kako pod kapuljačama ulaze u restoran i rade nered, kaže Šupraha, koji je bio u restoranu kad su mladići prekinuli večeru Uefe i HNS-a
Vidi originalni članak

Skupina od 15-ak mladića u utorak navečer upala je u restoran "Paradigma" u užem centru Splita i prekinula večeru tijekom Uefinog seminara sudaca. Mladići su u restoranu upalili bengalke te razvili transparent "Uefa, mafija".

Policija je brzo stigla, a mladići su se razbježali.

Na večeri je bio i član izvršnog odbora HNS-a, Alojzije Šupraha.

- Zgrožen sam ovim huliganskim činom. Kao i naše goste iz cijele Europe, šokiralo me vidjeti huligane kako pod kapuljačama ulaze u restoran i rade nered, blateći svojim činom imidž Splita i Hrvatske. Može li netko shvatiti razmjere štete koja je učinjena hrvatskom turizmu i posebno gradu Splitu - kakve će poruke i sliku o gradu poslati ti ljudi kada se vrate u svoje zemlje? - rekao je Šupraha , prenosi stranica HNS-a.

Na Uefinom seminaru bili su futsalski suci iz 35 zemalja i pet instruktora za futsal iz Švicarske, Španjolske, Italije, Poljske i Hrvatske zajedno s ljudima iz HNS-a. U međuvremenu je "procurio" i video na kojem mladići stoje ispred restorana u centru Splita uz upaljene bengalke. Policija je nakon incidenta čuvala Uefine suce.

HNS: Huligani bacili sjenu na Split i Hrvatsku

Zahvaljujući diplomatskim naporima rukovodstva Hrvatskog nogometnog saveza, UEFA je dodijelila domaćinstvo seminara futsalskih sudaca upravo Splitu iako je inicijalno zbog veličine grada i prometne povezanosti seminar trebao biti održan u Zagrebu. Rukovodstvo HNS-a je inzistiralo na Splitu kao gradu poznatom po gostoljubivosti i turističkim mogućnostima te gradu poznatom diljem svijeta po sportskim uspjesima. Domaćinstvo ovog seminara trebalo je otvoriti slične mogućnosti Splitu i u budućnosti za različite Uefine, Fifine i druge događaje.

Na seminaru su bili prisutni futsalski suci iz 35 zemalja kao i pet instruktora za futsal iz Švicarske, Španjolske, Italije, Poljske i Hrvatske. Tako je Hrvatski nogometni savez uspio izvan turističke sezone napuniti jedan splitski hotel, a turistički Split ničime nije zaslužio da ga nekoliko huligana na ovakav način ocrni. Hrvatski nogometni savez ispričava se svim gostima i ujedno ih zamoljava da ne donose sliku o Splitu i Hrvatskoj po ovom huliganskom incidentu.

Također, pozivamo odgovarajuće organe, osobito Ministarstvo unutarnjih poslova, da otkriju počinitelje ovog nasilnog čina i provedu odgovarajuće pravosudne postupke. Hrvatski nogometni savez u svakoj prilici osuđuje nasilno ponašanje i pozivamo relevantne službe grada Splita da učine isto i zaštite imidž Splita kao tolerantnog i gostoljubivog grada, stoji u priopćenju HNS-a.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • Duje1950_1 13.11.2014.

    no comment..

  • bbbdado 13.11.2014.

    I onda se čude zašto reprezentacija ne igra u Splitu ?

  • mashograd 13.11.2014.

    Nit su palili bengalke u restoranu, nit su transparent izvili u restoranu. A izjave ovog HDZ kriminalca su tek kategorija za sebe... Kod nas se događa što u Engleskoj u vrijeme Tacherice, svi koji ne kleče i ne štuju vlast i kriminalno vodstvo, bilo države, bilo sportskih saveza, su huligani ako izražavaju i ukazuju na nezadovoljstvo i željom za promjenama. U ovoj državi je najgore kada si svjestan gdje živiš, želiš nešto promijeniti, ukazuješ na kriminal i slično, ovdje se najviše cijeni kada preko rodijaka, kuma, dođeš do fotelje, e onda si bog. Ja.na nacija, ništa drugo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare