Obavijesti

Sport

Komentari 65

Prekinuli večeru Uefe i HNS-a: Zgrožen sam ovim huliganima!

Prekinuli večeru Uefe i HNS-a: Zgrožen sam ovim huliganima!
2

Šokiralo me vidjeti huligane kako pod kapuljačama ulaze u restoran i rade nered, kaže Šupraha, koji je bio u restoranu kad su mladići prekinuli večeru Uefe i HNS-a

VIDEO

Skupina od 15-ak mladića u utorak navečer upala je u restoran "Paradigma" u užem centru Splita i prekinula večeru tijekom Uefinog seminara sudaca. Mladići su u restoranu upalili bengalke te razvili transparent "Uefa, mafija".

Policija je brzo stigla, a mladići su se razbježali.

VIDEO

Na večeri je bio i član izvršnog odbora HNS-a, Alojzije Šupraha.

- Zgrožen sam ovim huliganskim činom. Kao i naše goste iz cijele Europe, šokiralo me vidjeti huligane kako pod kapuljačama ulaze u restoran i rade nered, blateći svojim činom imidž Splita i Hrvatske. Može li netko shvatiti razmjere štete koja je učinjena hrvatskom turizmu i posebno gradu Splitu - kakve će poruke i sliku o gradu poslati ti ljudi kada se vrate u svoje zemlje? - rekao je Šupraha , prenosi stranica HNS-a.

Na Uefinom seminaru bili su futsalski suci iz 35 zemalja i pet instruktora za futsal iz Švicarske, Španjolske, Italije, Poljske i Hrvatske zajedno s ljudima iz HNS-a. U međuvremenu je "procurio" i video na kojem mladići stoje ispred restorana u centru Splita uz upaljene bengalke. Policija je nakon incidenta čuvala Uefine suce.

HNS: Huligani bacili sjenu na Split i Hrvatsku

Zahvaljujući diplomatskim naporima rukovodstva Hrvatskog nogometnog saveza, UEFA je dodijelila domaćinstvo seminara futsalskih sudaca upravo Splitu iako je inicijalno zbog veličine grada i prometne povezanosti seminar trebao biti održan u Zagrebu. Rukovodstvo HNS-a je inzistiralo na Splitu kao gradu poznatom po gostoljubivosti i turističkim mogućnostima te gradu poznatom diljem svijeta po sportskim uspjesima. Domaćinstvo ovog seminara trebalo je otvoriti slične mogućnosti Splitu i u budućnosti za različite Uefine, Fifine i druge događaje.

Na seminaru su bili prisutni futsalski suci iz 35 zemalja kao i pet instruktora za futsal iz Švicarske, Španjolske, Italije, Poljske i Hrvatske. Tako je Hrvatski nogometni savez uspio izvan turističke sezone napuniti jedan splitski hotel, a turistički Split ničime nije zaslužio da ga nekoliko huligana na ovakav način ocrni. Hrvatski nogometni savez ispričava se svim gostima i ujedno ih zamoljava da ne donose sliku o Splitu i Hrvatskoj po ovom huliganskom incidentu.

Također, pozivamo odgovarajuće organe, osobito Ministarstvo unutarnjih poslova, da otkriju počinitelje ovog nasilnog čina i provedu odgovarajuće pravosudne postupke. Hrvatski nogometni savez u svakoj prilici osuđuje nasilno ponašanje i pozivamo relevantne službe grada Splita da učine isto i zaštite imidž Splita kao tolerantnog i gostoljubivog grada, stoji u priopćenju HNS-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 65

VIDEO

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...
REPORTAŽA S FEŠTE

'Petko, ostani': Navijači Dinama sa snažnom porukom Petkoviću, Ristovski poveo veliko slavlje...

Iza Dinama je turbulentna sezona puna uspona i padova, ali i slatkim krajem. 'Modri' su osvojili domaću trostruku krunu, ali možda im je najveća ovosezonska pobjeda atmosfera koju su izgradili s navijačima...
VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura  s koje Francuz nije skidao pogled
OPROSTIO SE OD SUIGRAČA

VIDEO Mbappe, koga to gledaš? Otkrili tko je misteriozna cura s koje Francuz nije skidao pogled

Mbappe je u Cannesu organizirao oproštajnu zabavu za suigrače u PSG-u. Dok je razgovarao sa suigračima, za oko mu je zapela djevojka koja je mahala francuskom zastavom