To je to što me zanima!

Uspješan debi Jure: 'Modri' su uz dosta muke svladali Rudeš...

Dinamo je nakon dva poraza zaredom pobijedio Rudeš 2-0 u prvoj utakmici Nikole Jurčevića koju su, osim golova Gavranovića i Olma, obilježili silni promašaji momčadi "modrih"
Vidi originalni članak

Premijera Nikole Jurčevića na Maksimiru rezultatski je prošla uspješno. Dinamo je po hladnoći i kiši pred 514 gledatelja pobijedio Rudeš 2-0 u 26. kolu HNL-a i prekinuo niz od dva uzastopna poraza, ali igra vodeće momčadi HNL-a teško mu je mogla dati razloga za zadovoljstvo.

Dinamo je, naime, propustio brojne prilike, posebice u prvom dijelu u kojemu se propisno ispromašivao Mario Gavranović - sve u posljednjih pet minuta prvog dijela. Dobivao je lopte u prostor iz kontre, servirao mu je Moro na glavu na petercu pa i Soudani na nekoliko metara od gola, a bivši napadač Rijeke sve je uspio uprskati.

LIVAKOVIĆ IMA MAKSIMALNU PODRŠKU Rudeš vodio trener bez licence! Jurčević: Uvjeti su nehumani...

Kad je golman Rudeša Josip Čondrić, vjerojatno ni sam ne znajući kako, uspio sačuvati mrežu u prvih 45 minuta, napravio je veliku grešku u nadoknadi prvog dijela. Soudanijeva oštra lopta s boka ispala mu je iz ruku pa Gavranović taj put doista s metar udaljenosti nije mogao promašiti prazan gol.

"Modri" su tijekom cijele utakmice igrali jako ofenzivno, samo u prvom dijelu imali su 11 udaraca. Posebice se svidio Dani Olmo, ponajbolji igrač "modrih" ove sezone koji je sjajnim loptama pronalazio suigrače - i Izet Hajrović zapucao je sjajnu šansu - ali Dinamo je na kraju poveo samo nesmotrenošću Rudešova golmana.

MARIO GAVRANOVIĆ: 'Nikad nisam promašio ovoliko šansi, ali znao sam da će ući...'

Kiša ni u nastavku utakmice nije jenjavala, a tako ni Dinamov pritisak. Gavranović je tako u 54. minuti opet upropastio sjajnu šansu kad je, umjesto da puca po golu, s desetak metara udaljenosti dodavao na drugu stativu.

Dani Olmo odličnu je utakmicu okrunio golom u 66. minuti. Stojanović je ubacio vanjskom stranom kopačke, Soudani promašio loptu, a Španjolac s brojem 7 zabio sedmi gol ove sezone i riješio pitanje pobjednika u ogledu pred praznom sjevernom tribinom zbog bojkota Bad Blue Boysa.

Dinamo je pobjedom odmakao Hajduku na devet bodova prednosti uz utakmicu više, a Rudeš je ostao zakucan za dno ljestvice HNL-a sa 17 bodova, tri manje od Cibalije uz utakmicu više.

Hrvatskim prvoligašima slijedi dvotjedna reprezentativna stanka. Dinamo će nakon nje krajem mjeseca u goste zaprešićkom Interu, a Rudeš, kojega je s klupe vodio Španjolac José Manuel Aira koji nema licenciju pa ga nije ni bilo u zapisniku, dočekat će Istru 1961.

VIDEO Dinamovci na terenu, Boysi na ulici: Svetinja nije na prodaju!

Idi na 24sata

Komentari 92

  • volimpršut 18.03.2018.

    A veliku pobijedu je zabilježio dinamo..hahahha

  • luuud 17.03.2018.

    Mo Salah je najbolji igrac na svijetu trenutno...

  • Mozak 17.03.2018.

    Bravo modri, znao sam da i vi možete nekoga pobjedit...!

Komentiraj...
Vidi sve komentare