To je to što me zanima!

Premijerka odgodila ligaške utakmice Celtica i Aberdeena

Igrači Aberdeena i Celtica svjesno su prekršili odredbe o karanteni. Dvojica su pozitivna na korona virus. Klubovima je odgođena međusobna utakmica i susreti s Hamiltonom tj. St. Johnstoneom
Vidi originalni članak

Škotska premijerka Nicola Sturgeon javno je istupila s mišljenjem da Celtic i Aberdeen ne bi trebali igrati ovotjedne prvenstvene utakmice nakon što su igrači tih momčadi svjesno prekršili odredbe o karanteni.

POGLEDAJTE VIDEO: Navijači Celtica i neredi u Rimu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Celticov branič Boli Bolingoli odletio je u Španjolsku bez dopuštenja od kluba, nije bio u samoizolaciji, a u nedjelju je igrao prvenstvenu utakmicu protiv Kilmarnocka. Škotska premijerka je takvo ponašanje nazvala "namjernim kršenjem pravila".

Branič je izjavio da je "kriv zbog pogrešne procjene" i ispričao se. Javnu ispriku je poslao i Celtic nazvavši postupke svog igrača "neobjašnjivima". Svi igrači i osoblje prve momčadi Celtica dvaput su podvrgnuti testiranju i svi su rezultati bili negativni.

U Aberdeenovom slučaju osmorica igrača su prekršili odredbu o izolaciji tako što su zajedno posjetili jedan bar koji se nalazi u žarištu epidemije Covida-19. Igrači su se ispričali, ali dvojica su bila pozitivna na korona virus, dok su preostala šestorica u samoizolaciji.

Nedugo nakon apela premijerke vodstvo škotske Premier lige (SPFL) odlučilo je poslušati taj prijedlog.

Celtic tako neće gostovati kod St. Mirrena u srijedu, baš kao što ni Aberdeen neće ugostiti Hamilton. Odgođen je i subotnji dvoboj Celtica i Aberdeena na Celtic Parku.

Aberdeen bi sljedeći nastup trebao imati 20. kolovoza, kad je na rasporedu posljednja utakmica 2. kola škotske Premier lige u kojoj su gosti St. Johnstonea. Celtic bi 22. kolovoza u 5. kolu trebao gostovati kod Dundee Uniteda.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare