To je to što me zanima!

Preminuo Dušan Duda Ivković

Jedan od najvećih trenera s ovih prostora najveće je uspjehe ostvario s reprezentacijom Jugoslavije s kojom je tri puta bio europski prvak, a 1990. i svjetski prvak
Vidi originalni članak

Dušan Ivković, legendarni srpski košarkaški trener, preminuo je u 78. godini života u četvrtak u Beogradu.

- U šest sati i 50 minuta Dušan je preminuo u bolnici u Beogradu od posljedica vode u plućima i herpesa - potvrdio je prvi čovjek Radničkog Goran Kalinić za Sportklub.

Ivković je u Radničkom i započeo trenersku karijeru koja se pretvorila u jednu od najvećih na ovim prostorima. Najveće je uspjehe ostvario s reprezentacijom Jugoslavije s kojom je tri puta bio europski prvak u Zagrebu 1989., Rimu 1991. i Ateni 1995., a 1990. i svjetski prvak u Argentini.

Dva je puta osvajao Euroligu s Olympiacosom, a uz grčki klub te Radnički trenirao je Anadolu Efes, PAOK, AEK, CSKA, Šibenku, Partizan, Aris, Panionios, Vojvodinu i Dinamo Moskvu. Uzimao je trofeje u Kupu Radivoja Koraća, Kupu Raymonda Saporte, ULEB kupu, osvajao prvenstva i kupove Jugoslavije, Grčke i Rusije....

Trenersku karijeru okončao je 2016. godine.

- Moj oproštaj od trenerskog posla nije i oproštaj od košarke. Košarci ne želim, ne mogu i nikada neću reći zbogom - govorio je tada.

- Košarka i trenerski poziv nisu bili dio mog života, već moj život. To je bio odnos konstantnog međusobnog davanja. Košarci sam dao sebe, a ona je moj život oblikovala na najljepši mogući način. 

Idi na 24sata