To je to što me zanima!

"U Dinamu radimo po zakonu, sad konačno imamo i potvrdu"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Danas je u GNK Dinamo stiglo rješenje kontrolnog ureda Grada Zagreba i sportske inspekcije kojim se nadzor nad Dinamom obustavlja, rekao je Tomislav Svetina...
Vidi originalni članak

Danas je u klub stiglo rješenje kontrolnog ureda Grada Zagreba i sportske inspekcije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kojim se nadzor nad GNK Dinamom obustavlja, rekao je direktor "modrog" kluba Tomislav Svetina.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije nešto više od mjesec dana u maksimirski klub stiglo je drugostupanjsko rješenje sportske inspekcije MZOS-a. U tom rješenju stajalo je kako se ponovno mora provesti nadzor gradskog ureda u Dinamu.

Sportska inspekcija kontrolnog ureda Grada Zagreba odbila je žalbu inspekcije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koja je tražila ponovni nadzor.

- Klub je svaki mjesec pod nadzorom Porezne uprave. Nema te udruge i trgovačkog društva koje se kontroliraju kao Dinamo. Vlada nam nije pretjerano sklona i našli bi načina da nam ne vraćaju PDV koji nam uredno vraćaju jer poslujemo transparentno i prema svim pravilima - rekao je Svetina i dodao:

- Ovo je nepravomoćna odluka , postupak se može nastaviti u slučaju žalbe tijela koje je inspekciju tražilo. Cijelo vrijeme se trudimo objasniti svima da radimo po zakonu, a sad imamo i pismenu potvrdu za to. Glavna dilema je bila mogu li članovi birati i biti birani. U Dinamu je zadovoljena jedna od dvije moguće forme (posredno).

Do daljnjega će se u skupštinu Dinama među 80 skupštinara birati i 10 povjerenika, čime u klubu vjeruju da su zadovoljili zakonske norme, iako i sami priznaju da njih 10 ni matematički ne može utjecati na donošenje odluka.

Što sad? Nije još gotovo, ide žalba koju rješava MZOS

Postupak nadzora pokrenula je inicijativa Zajedno za Dinamo koja je tražila da maksimirski klub uskladi poslovanje sa Zakonom o udrugama. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta tražilo je ponovni nadzor, no inspekcija kontrolnog ureda Grada Zagreba obustavila je nadzor nad Dinamom.

Inicijativa Zajedno za Dinamo žalit će se na obustavljanje postupka, a žalbu će preuzeti Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, kao drugostupanjsko tijelo.

Idi na 24sata

Komentari 179

  • sivisokol2255 16.04.2014.

    čudni su puti istine i pravde

  • New Zg 16.04.2014.

    http://www.youtube.com/watch?v=ZihPcWweVIU Uživajte u vašem "domoljubu"!

  • mashograd 16.04.2014.

    Hahahahha ono kada jedan pravnik misli da je rješenje gradske inspekcije potvrda zakonitosti. A tko drma Zagrebačkim podzemljem i nadzemljem? Da nije prijatelj Bandić? Pa neće čovjek sam sebe u zatvor spremiti... Pričekajmo mi lijepo sud, jer očito će on o svemu odlučivati. Iskreno se nadam da to neće biti sud pod utjecajem još jednog ultra bliskog prijatelja ovom krim miljeu koji drma zagrebom- Turudića. Makar, u kakvoj državi živimo, ništa me ne bi čudilo. Doživio sam da presuda Vrhovnog suda nema utjecaja na funkcioniranje stranke iz postupka, iako se prema toj presudi stranci iz postupka štošta trebalo dogoditi. No, ipak je to lijepa naša, koju naši najbolje je...bu u mozak i pljačkaju. Pod krinkom dobročinstva za hrvatski narod, naravno. Tko nije opljačkao pod krinkom da čini dobro za hrvate, taj ko da nije ni pljačkao. :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare