To je to što me zanima!

Skandalozan Červarov istup: 'Pa i ovi crnci igraju pametnije'

Hrvatska je osvojila Croatia Cup, ali bilo je sve, samo ne lako, a govorilo se: 'Kakvi su to protivnici? Prelagane su to utakmice za pravu pripremu.' I kako to biva, obilo nam se o glavu...
Vidi originalni članak

'Zašto igramo seljački rukomet? Koji k***c im predajete loptu? Ovi crnci igraju pametnije od nas', zavrištao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar u prvom dijelu pripremne utakmice protiv Katara na Croata Cupu u Poreču kada 'kauboji' nisu držali uzde čvrsto u svojim rukama.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Gol za gol, promašeni sedmerci, šest mrtvaca, obrana puna rupa. To su karakteristike prvoga dijela utakmice koja je trebala biti lagano zagrijavanje pred prave ispite na Europskom prvenstvu za četiri dana, no nije bila. Bila je teška. 

OBNOVIO OZLJEDU Udarac Crnoj Gori, olakšanje Červaru: Otpao Miloš Vujović

Bila je teška sve do posljednjih 15 minuta susreta kada su hrvatski rukometaši shvatili da trebaju samo odraditi ono što najbolje znaju - igrati rukomet, a ne trčati po terenu kao muhe bez glave. Samo malo razmišljanja i smirenosti rezultiralo je da izgubljeno poluvrijeme (15-17) i primljenih 17 (!) golova u pola sata prerastu u lijepu pobjedu od pet razlike (33-28) i slavlje na turniru u Poreču. 

IMIDŽ JE ISTO BITAN Kako vam se sviđa? Ovo je novi dres 'kauboja' za Euro 2020.

 Susret je prelomio Matej Ašanin sjajnim obranama te Luka Cindrić, koji je zabio devet golova, od toga pet sa sedam metara.

Priznao je na kraju susreta Lino Červar:

- U pravu ste, obrana nam nije dobra. Ona me više brine od napada. U prvom poluvremenu imali smo nekoliko tehničkih grešaka, brzali smo. Moramo se znati natjecati - rekao je izbornik o svojoj 5-1 obrani u kojoj je na prednjem igraču probao nekoliko opcija, no niti jedna nije uspjela. Kružni igrači Katara i dalje su bili uspješni i prolazili kao da hrvatske obrane nema.

KOMENTAR Linu Červara napad ne brine, već obrana. I trebala bi jako...

Slijede još dva, tri treninga, a potom Graz, Crna Gora, Srbija i Bjelorusija. Tjedan dana koji će odrediti ide li Hrvatska put Beča. 

Idi na 24sata

Komentari 88

  • 07.01.2020.

    Pa sta ako je rekao da su crnci?! Nije rekao nista sta nije istina. Oni govore za nas white boys i samo kmice misle da su izlozeni rasizmu a mi nebi trebali jel? Ko ih jebe

  • 06.01.2020.

    Čim su lakome Hrvatima preuzele hr rukomet išlo sve u pm. Isto ko i košarka

  • iviiica 06.01.2020.

    Lino nedaj se!Prođi s reprezentacijom do polufinala,u inat ovijem takozvanim navijačima što pljuju po tebi!!!!!! Pozdrav iz Hercegovine!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare