Sport

Komentari 21

Kako vam se sviđa? Ovo je novi dres 'kauboja' za Euro 2020.

Kako vam se sviđa? Ovo je novi dres 'kauboja' za Euro 2020.

Tik-tak! Stiže Euro 2020., a hrvatska rukometna reprezentacija na njemu će zaigrati u novom ruhu. Naime, poznate kockice s bočnih strana dresova prešle su na dno, a ostatak dresa i dalje liči na stari...

Hrvatska rukometna reprezentacija spremna je za Euro 2020. koji će započeti u austrijskom Grazu. Otvara ga 9. siječnja protiv reprezentacije Crne Gore koja je nenadano oslabljena pred sam polazak u Graz, a na susret će "kauboji" istrčati u novim dresovima. 

Crvena, bijela i plava garnitura noviteta osvanula je uoči utakmice s Katarom na golovima porečke dvorane. Prepoznatljive kockice ovoga su se puta preselile s bočnih strana dresa na donji dio i na rukave, marka dresova je i dalje Joma, a ostatak detalja ostao je isti kao i u prošloj verziji.

Imaju se Červarovi izabranici čemu radovati i nadati, ali imaju i još puno posla. Dvije pripremne utakmice dale su dobar pedagoški "šamar", ali i pokazale kako mogu igrati kada igraju s razmišljanjem. S reprezentacijom Bosne i Hercegovine, u dvoboju braće Karačić, Hrvatska je primila nevjerojatna 33 gola, a zabila ih isto toliko i to s ispuštenih četiri gola prednosti u posljednjih pet minuta igre. 

U nedjelju su pak slavili protiv Katara 33-28, iako su u obrani imali nebrojeno puno pogrešaka. Hrvatska je uz jedan sedmerac promašila još šest čistih prilika u prvom dijelu i gostima dopustila da na predah odu s dva gola prednosti, ali su do kraja uspjeli sve preokrenuti i u posljednjih 15 minuta potpuno dominirati na radost publike, ali i same momčadi koja će s pobjedom i osvojenim turnirom sigurno smirenije ići na EP. 

Ono što je jednako u obje utakmice jest da je obrana bila slaba i da smo u prvom dijelu primili po 17 golova, puno više nego li što smo navikli čak i od puno težih protivnika.

Uz samopouzdanje treba imati i svijest o svojim manama i na njima raditi, inače bi dobar plasman na prvenstvu mogao biti puno teži nego li svi očekujemo.

Najčitaniji članci