To je to što me zanima!

Pretukli tajkuna zbog kojega je Ćiro završio u zatvoru, a sin im prijeti: Kukavice, sram vas bilo!

Bernarda Tapieja (78) i njegovu suprugu (70) provalnici su pretukli na Uskrs nedaleko od Pariza. Ćiro je zbog upletenosti u aferu s njim 17 dana proveo u zatvoru, a Bokšić je priznao kako im je Tapie kupovao utakmice
Vidi originalni članak

Francuskog poduzetnika i bivšeg nogometnog čelnika Bernarda Tapieja (78) i njegovu suprugu Dominique (70) tijekom noći sa subote na nedjelju napala su četvorica muškaraca koji su opljačkali njihovu kuću.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Oko ponoći, u mjestu Combs-la-Ville u pariškoj regiji, supružnike Tapie su iznenadili napadači s kapuljačama i odjeveni u crne kombinezone, koji su ih vezali električnim kabelima i pretukli.

"Kukavice. Ne želim da se ovo jednog dana dogodi vašim roditeljima. Pogledaj se u ogledalo i usudi reći da se ne stidiš svoje sramote. Nadam se da će te policija pronaći prije mene", napisao je sin Stéphane koji je objavio fotografiju pretučenog oca.

- Tapie je udaren palicom po glavi, ali nije hospitaliziran - rekla je AFP-u tužiteljica iz Meluna Béatrice Angelelli, koja je dodala da je iz kuće ukraden nakit i skupocjeni satovi.

Prije tri tjedna u istoj pariškoj regiji dvojica zvijezda nogometnog kluba Paris St-Germain, Argentinac Angel Di Maria i Brazilac Marquinhos, bili su na meti provala, od kojih je jedna bila i nasilna.

Bernard Tapie se prvo specijalizirao za preuzimanje bolesnih tvrtki, a 1986. godine je kupio i nogometni klub Olympique de Marseille, s kojim je osvojio naslov francuskog prvaka. 

Iako uspješan, Tapie je postao simbol korumpiranog poslovnog čovjeka zbog namještanja utakmice Valenciennes - Marseille 1993. godine. To mu je donijelo nekoliko presuda za korupciju, utaju poreza ili zlouporabu korporativne imovine, zbog čega je proveo pet mjeseci u zatvoru.

Tapie je u tu aferu uvukao i Ćiru Blaževića. Bivši generalni direktor Marseillea Jean Pierre Barnes tvrdio je da je legendarni hrvatski trener 1989. primio 420.000 franaka da utakmica njegova Nantesa i Marseillea završi 0-0.

Ćiro je zbog toga 1995. bio u zatvoru 17 dana u Francuskoj pa je pušten uz jamčevinu od 100.000 franaka samo devet dana prije utakmice sa Slovenijom. Barnes je u kasnijem svjedočenju poricao tvrdnju o davanju mita Blaževiću rekavši da su ga pogrešno interpretirali.

Alen Bokšić s 22 godine je došao u Marseille i odmah u prvoj sezoni osvojio Ligu prvaka, a 2018. za Večernji TV je ispričao:

- Bili smo sjajna momčad s najboljim predsjednikom! Kupio nam je utakmicu i onda bismo dobili premiju za tu pobjedu! I na kraju je on kažnjen, a mi, igrači, profitirali smo.

Nakon što je Tapie pušten iz zatvora 1997. godine, postao je glumac, te radijski i televizijski voditelj, kao kratkotrajni ministar u vladi socijalista Francoisa Mitteranda.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • nomistakes 06.04.2021.

    onda je razbojništvo opravdano ili...??

  • intellectus 06.04.2021.

    Ćiro nije bog njega završio u zatvoru nego zbog svojih krivičnih djela. Nije ćiro tako naivan, izvikan je mamić, a ćiro je isti ako ne još gori banditos. Zamislite se samo, zašto se on svima uvlači u rit, baš svima?!

  • lip covik 06.04.2021.

    Tamo di ja gledan, stari plac se vidi štoriji pod murvon novo vrime slidi Ne gubi se boja od jubavi moje I onog što oduvik znači ime tvoje Od rođenja svoga hoda san uz tebe Otkad zraka dišen, otkad znan za sebe I čutin te svakin dilon moga tila S Poljuda sad piva Dalmacija cila Zauvik ćeš ostat nebo iznad mene Ma na koju bandu život da mi krene I kad bude lako, kad ti bude teže Sidra moje duše u tvom moru leže Zauvik ćeš ostat nebo iznad mene Sa pituron bilon proša si kroz vene Tu u mome srcu Hajduk je lipota Zauvik ćeš ostat ljubav mog života Od rođenja svoga hoda san uz tebe Otkad zraka dišen, otkad znan za sebe I čutin te svakin dilon moga tila S Poljuda sad piva Dalmacija cila Zauvik ćeš ostat nebo iznad mene Ma na koju bandu život da mi krene I kad bude lako, kad ti bude teže Sidra moje duše u tvom moru leže Zauvik ćeš ostat nebo iznad mene Sa pituron bilon proša si kroz vene Tu u mome srcu Hajduk je lipota Zauvik ćeš ostat ljubav mog života Zauvik ćeš ostat nebo iznad mene Sa pituron bilon proša si kroz vene Tu u mome srcu Hajduk je lipota Zauvik ćeš ostat ljubav mog života

Komentiraj...
Vidi sve komentare