Obavijesti

Sport

Komentari 10

Pretukli tajkuna zbog kojega je Ćiro završio u zatvoru, a sin im prijeti: Kukavice, sram vas bilo!

Pretukli tajkuna zbog kojega je Ćiro završio u zatvoru, a sin im prijeti: Kukavice, sram vas bilo!

Bernarda Tapieja (78) i njegovu suprugu (70) provalnici su pretukli na Uskrs nedaleko od Pariza. Ćiro je zbog upletenosti u aferu s njim 17 dana proveo u zatvoru, a Bokšić je priznao kako im je Tapie kupovao utakmice

VIDEO

Francuskog poduzetnika i bivšeg nogometnog čelnika Bernarda Tapieja (78) i njegovu suprugu Dominique (70) tijekom noći sa subote na nedjelju napala su četvorica muškaraca koji su opljačkali njihovu kuću.

Pokretanje videa...

PSG 00:13

Oko ponoći, u mjestu Combs-la-Ville u pariškoj regiji, supružnike Tapie su iznenadili napadači s kapuljačama i odjeveni u crne kombinezone, koji su ih vezali električnim kabelima i pretukli.

"Kukavice. Ne želim da se ovo jednog dana dogodi vašim roditeljima. Pogledaj se u ogledalo i usudi reći da se ne stidiš svoje sramote. Nadam se da će te policija pronaći prije mene", napisao je sin Stéphane koji je objavio fotografiju pretučenog oca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tapie je udaren palicom po glavi, ali nije hospitaliziran - rekla je AFP-u tužiteljica iz Meluna Béatrice Angelelli, koja je dodala da je iz kuće ukraden nakit i skupocjeni satovi.

Prije tri tjedna u istoj pariškoj regiji dvojica zvijezda nogometnog kluba Paris St-Germain, Argentinac Angel Di Maria i Brazilac Marquinhos, bili su na meti provala, od kojih je jedna bila i nasilna.

Bernard Tapie se prvo specijalizirao za preuzimanje bolesnih tvrtki, a 1986. godine je kupio i nogometni klub Olympique de Marseille, s kojim je osvojio naslov francuskog prvaka. 

Iako uspješan, Tapie je postao simbol korumpiranog poslovnog čovjeka zbog namještanja utakmice Valenciennes - Marseille 1993. godine. To mu je donijelo nekoliko presuda za korupciju, utaju poreza ili zlouporabu korporativne imovine, zbog čega je proveo pet mjeseci u zatvoru.

Tapie je u tu aferu uvukao i Ćiru Blaževića. Bivši generalni direktor Marseillea Jean Pierre Barnes tvrdio je da je legendarni hrvatski trener 1989. primio 420.000 franaka da utakmica njegova Nantesa i Marseillea završi 0-0.

Ćiro je zbog toga 1995. bio u zatvoru 17 dana u Francuskoj pa je pušten uz jamčevinu od 100.000 franaka samo devet dana prije utakmice sa Slovenijom. Barnes je u kasnijem svjedočenju poricao tvrdnju o davanju mita Blaževiću rekavši da su ga pogrešno interpretirali.

Alen Bokšić s 22 godine je došao u Marseille i odmah u prvoj sezoni osvojio Ligu prvaka, a 2018. za Večernji TV je ispričao:

- Bili smo sjajna momčad s najboljim predsjednikom! Kupio nam je utakmicu i onda bismo dobili premiju za tu pobjedu! I na kraju je on kažnjen, a mi, igrači, profitirali smo.

Nakon što je Tapie pušten iz zatvora 1997. godine, postao je glumac, te radijski i televizijski voditelj, kao kratkotrajni ministar u vladi socijalista Francoisa Mitteranda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu
Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio