To je to što me zanima!

Preživio je četiri smjene, ali ne i petu. Mamićev kum nakon tri godine napušta klupu Dinama

Igor Jovićević, Zoran Mamić, Damir Krznar, Željko Kopić, Ante Čačić. Bivši nogometaš radio je kao pomoćnik petorici uzastopnih trenera Dinama. No Bišćanov dolazak znači i kraj Alena Peternaca u Maksimiru
Vidi originalni članak

Igor Bišćan (44) sjest će na Veliku subotu prvi put na Dinamovu klupu kao glavni trener, a ne igrač, čiji je dres odjenuo 196 puta u dva navrata. Sa sobom u Maksimir dovodi i novi stručni stožer iz hrvatske U-21 reprezentacije.

Još dva bivša dinamovca Ante Tomić (39) i Renato Pilipović (46) radit će s njim, kao i trener golmana Darko Staneković (45), koji je branio za Viroviticu, Međimurje, Karlovac, ZET, Novalju, HAŠK i NK Maksimir.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Istovremeno, postojeća garnitura ljudi koji su pravili društvo Anti Čačiću napušta klub. I Roy Ferenčina (52), koji je bio blizu funkcije privremenog trenera za utakmicu protiv Lokomotive, i bivši trener Rige Sandro Perković (38), ali i Alen Peternac (51).

Zanimljiva je priča oko bivšega hrvatskog reprezentativca (ima dva nastupa u prijateljskim utakmicama 1999.) koji je ostvario dojmljivu karijeru u španjolskom Valladolidu. On je prije gotovo tri godine stigao u prvu momčad Dinama nakon odlaska Nenada Bjelice kao pomoćnik Igoru Jovićeviću (49), na čiji je poziv stigao u drugu momčad u ožujku 2018.

Treneri su se u Maksimiru mijenjali, ali ne i pomoćnik Peternac koji je preživio smjene Jovićevića, svoga kuma Zorana Mamića (koji je otišao nakon pravomoćne presude za gospodarski kriminal), Damira Krznara i Željka Kopića. No ne i Ante Čačića.

Maksimirski mister 100 posto

Nakon Jovićevića, svi su do Bišćana preuzimali momčad uz prefiks "privremeni" pa se ni stručni stožer nije sasvim mijenjao, a Peternac je tu očuvao status.

Odlazi s Maksimira kao "mister 100 posto" jer je imao priliku biti glavni trener u utakmici protiv Wolfsbergera u Europskoj ligi na Maksimiru u studenom 2020., i to nakon što je korona virus poharao svlačionicu s devet zaraženih igrača, ali i Zoranom Mamićem i Damirom Krznarom koji su također dobili pozitivan test.

Pobjedu u toj utakmici Dinamu je donio zaboravljeni Iyayi Atiemwen (27) kao džoker s klupe koji je zabio dvije minute nakon ulaska u igru za 1-0. Nigerijac je nakon posudbi u Lokomotivi, Omoniji i Gorici prošle godine otišao u Šerif iz Tiraspola, a sad će na mala vrata Maksimir napustiti i Peternac.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • kotlovina96 07.04.2023.

    Ovo je najbolja vijest nakon skupstine

  • trfrbrfr 07.04.2023.

    pravda za Alena!!! ✊🏻

  • 07.04.2023.

    To je otrovnica koja je uništavala momčad znači

Komentiraj...
Vidi sve komentare