To je to što me zanima!

Prijatelj naše zemlje: Kasparov tražio hrvatsko državljanstvo

Zahtjev trenutno prolazi kroz proceduru. Očekuje se da neće biti prepreka u tome da postane Hrvat. Inače, Kasparov dugi niz godina posjećuje našu zemlju i zna jezik
Vidi originalni članak

Poznati ruski šahist Gari Kasparov zatražio je hrvatsko državljanstvo jer se želi kandidirati za predsjednika Svjetske šahovske organizacije (FIDE) kao hrvatski državljanin, prenosi Ruski vjesnik pozivajući se na RIA Novosti. 

Zahtjev trenutno prolazi kroz proceduru koja je uobičajena za takve slučajeve. Nagađa se da za bivšeg prvaka neće biti većih prepreka da postane Hrvat.

Inače, šahovski velemajstor i bivši svjetski prvak vrlo često boravi u Hrvatskoj. Svake godine provede ljeto u Makarskoj, a dok je bio igrački aktivan dolazio je redovito na pripreme u našu zemlju i dobro razumije hrvatski jezik.

U lipnju 2011. Kasparov je postao član Šahovskog kluba ETF Osijek.

Kasparov je inače poznat kao veliki kritičar režima predsjednika Vladimira Putina.Trenutno vodi kampanju za predsjednika FIDE, a protivnik mu je "proputinovski" Rus Kisan Iljumžinov.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • krabat 06.02.2014.

    Lijepo kada covjek poput Kasparova voli i cijeni Hrvatsku i zeli postati nas drzavljanin.

  • radislav 06.02.2014.

    bice sahiranja sa politicarima

  • zmijolovac 06.02.2014.

    Bio sam sretnik, veliki sretnik (pa i mali klinac) koji je imao priliku odigrati partiju šaha sa, nekada, a i sada mojim šahovskim idolom. Crveni otok će mi ostati nezaboravan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare