To je to što me zanima!

Prijenosa Dinama opet nema nigdje na zahtjev kluba, evo gdje gledati Hajduk - Koper

Dinamo od 14 sati igra posljednju utakmicu pred početak sezone. Protivnik je Slask, prvoplasirana momčad poljske lige. S druge strane, Splićane od 17 sati čeka dvoboj protiv Kopera
Vidi originalni članak

Dinamovci su posljednjih deset dana žestoko radili na pripremama u Rovinju i brusili formu za nastavak sezone koja za njih počinje već 23. siječnja utakmicom protiv Lokomotive u zaostaloj utakmici 3. kola. Upravo zato će 'modri' već danas odigrati generalku pred nastavak HNL-a, a protivnik će od 14 sati biti Slask Wroclaw, prvoplasirana momčad poljskog prvenstva koja će u petak igrati i protiv Hajduka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zanimljivo, prijenosa utakmice neće biti na zahtjev Dinama, pa čak ni na platformi Dinamo plus, čija mjesečna pretplata košta dva eura. Kao da Jakirović neku posebnu taktiku priprema za Lokomotivu i želi sakriti od javnosti u kakvom je stanju njegova momčad uoči početka sezone.

Posljednja prijateljska pred početak HNL-a

Trener Dinama može biti itekako zadovoljan odrađenim poslom u Rovinju. Dobio je tri pojačanja, Morena Živkovića, Arbera Hoxhu i Takuyu Ogiwaru. Nije tu kraj prijelaznog roka na Maksimiru, i dalje se nadaju novim pojačanjima, pogotovo Josipu Brekalu, ali Jakirović je popunio kritične pozicije pa mirne duše se mogao posvetiti uigravanju momčadi i implementiranjem novih taktičkih postavki.

U prijateljskim utakmicama dao je priliku svim igračima, a to je bio ključan trenutak za one iz drugog plana da pokažu zaslužuju li nositi dres hrvatskog prvaka. Dojam je da su se neke rezerve, poput Sandra Kulenovića, itekako dokazale i kucaju na vrata prvih 11. Modri su u prethodnom razdoblju odigrali četiri utakmice. Na početku priprema pobijedili su Rogašku (1-0) na Maksimiru pa zatim u Rovinju Triglav (7-0), Celje (2-0) i Makedoniju GP (4-1). Kako su u utorak zaigrali većinom igrači s klupe, danas bi od prve minute trebala krenuti najjača postava koja bi se mogla i suprotstaviti Lokomotivi u prvoj natjecateljskoj utakmici u ovoj godini. 

Dok Dinamo privodi kraju svoj boravak u Rovinju, Hajduk će se još neko vrijeme zadržati u Umagu gdje posljednjih dana radi u žestoko tempu, dva treninga dnevno. Splićani će danas na nekoliko sati napustiti svoju bazu i preseliti u obližnji Koper gdje će od 17 sati igrati prijateljski susret protiv istoimenog kluba, trećeplasirane momčadi slovenske lige s kojom su se sastali u pretkolu Europske lige 2015/16.

Hoće li Karoglan opet eksperimentirati?

Hajduk je demonstrirao sjajnu igru u prva dva dvoboja protiv Aluminija (3-0) i Fehervara (5-2). Raspucani su bili napadači, posebno je impresionirao Laszlo Kleinheisler koji je dao naznake da bi mogao biti veliko pojačanje, a navijače je obradovao povratak Nikole Kalinić koji je i zabio protiv Fehervara prvi gol nakon povratka.

Bili su jako dobro popunjeni na većini pozicija, no i dalje je najveća enigma tko će igrati lijevog beka protiv Rijeke. Ismael Diallo je na Afričkom kupu nacija, ali ako se i vrati do 28. siječnja, neće participirati zbog tri žuta kartona.

Mislav Karoglan je eksperimentirao u prve dvije utakmice. Fahd Moufi krpao je tu poziciju protiv Aluminija, a Niko Sigur protiv Fehervara. Vidjet ćemo tko će danas dobiti priliku na toj poziciji. Obojica su igrala prvo poluvrijeme, dok je priliku u nastavku dobivao mladi Šimun Hrgović, jedini klasični lijevi bek u rosteru. Teško je vjerovati da će on zaigrati protiv Rijeke pa će Karoglan birati između Sigura i Moufija, osim ako mu sportski direktor Nikoličius do tada ne dovede novo rješenje. 

Hajduk od 17 sati lovu treću pobjedu na pripremama, a prijenos je na Max Sportu 1 i Hajduk Digital TV-u. Za tri dana ih čeka posljednja utakmica protiv Slaska pa potom povratak u Split i završno korigiranje pred Jadranski derbi protiv Rijeke koji će se igrati na Poljudu. A Riječani u srijedu i četvrtak imaju završnu glazuru priprema, prvo sudar s Bravom (17 sati) pa Opatijom (četvrtak, 13.30). Prijenosa neće biti. 

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Lola Slavonska 17.01.2024.

    Moramo biti fer i priznati da je hadug maleni provincijski klubić i da nikad neće igrati europu i biti prvak šta je je 💪💪🤣🤣🤣🤣🤣

  • vitar.s.dinare 17.01.2024.

    Jedino šta im je još preostalo da privuku publiku na stadion je da uz Dinamovu utakmicu dobiješ gratis ulaznicu za koncert Aleksandre Prijović

  • Drazen83 17.01.2024.

    Guraju xajduk ko da je ne znam kaj a na kraju bude opet fritula....mali klubic ce uvijek ostati mali klubic...🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare