Obavijesti

Sport

Komentari 42

Prijenosa Dinama opet nema nigdje na zahtjev kluba, evo gdje gledati Hajduk - Koper

Prijenosa Dinama opet nema nigdje na zahtjev kluba, evo gdje gledati Hajduk - Koper

Dinamo od 14 sati igra posljednju utakmicu pred početak sezone. Protivnik je Slask, prvoplasirana momčad poljske lige. S druge strane, Splićane od 17 sati čeka dvoboj protiv Kopera

VIDEO

Dinamovci su posljednjih deset dana žestoko radili na pripremama u Rovinju i brusili formu za nastavak sezone koja za njih počinje već 23. siječnja utakmicom protiv Lokomotive u zaostaloj utakmici 3. kola. Upravo zato će 'modri' već danas odigrati generalku pred nastavak HNL-a, a protivnik će od 14 sati biti Slask Wroclaw, prvoplasirana momčad poljskog prvenstva koja će u petak igrati i protiv Hajduka.

Pokretanje videa...

Požar na derbiju: Torcida zapalila stolice na južnoj tribini 00:40

Zanimljivo, prijenosa utakmice neće biti na zahtjev Dinama, pa čak ni na platformi Dinamo plus, čija mjesečna pretplata košta dva eura. Kao da Jakirović neku posebnu taktiku priprema za Lokomotivu i želi sakriti od javnosti u kakvom je stanju njegova momčad uoči početka sezone.

Posljednja prijateljska pred početak HNL-a

Rovinj: Arber Hoxha odradio prvi trening s Dinamom

Trener Dinama može biti itekako zadovoljan odrađenim poslom u Rovinju. Dobio je tri pojačanja, Morena Živkovića, Arbera Hoxhu i Takuyu Ogiwaru. Nije tu kraj prijelaznog roka na Maksimiru, i dalje se nadaju novim pojačanjima, pogotovo Josipu Brekalu, ali Jakirović je popunio kritične pozicije pa mirne duše se mogao posvetiti uigravanju momčadi i implementiranjem novih taktičkih postavki.

U prijateljskim utakmicama dao je priliku svim igračima, a to je bio ključan trenutak za one iz drugog plana da pokažu zaslužuju li nositi dres hrvatskog prvaka. Dojam je da su se neke rezerve, poput Sandra Kulenovića, itekako dokazale i kucaju na vrata prvih 11. Modri su u prethodnom razdoblju odigrali četiri utakmice. Na početku priprema pobijedili su Rogašku (1-0) na Maksimiru pa zatim u Rovinju Triglav (7-0), Celje (2-0) i Makedoniju GP (4-1). Kako su u utorak zaigrali većinom igrači s klupe, danas bi od prve minute trebala krenuti najjača postava koja bi se mogla i suprotstaviti Lokomotivi u prvoj natjecateljskoj utakmici u ovoj godini. 

Rovinj: Prijateljska utakmica GNK Dinamo - FK Makedonija GP

Dok Dinamo privodi kraju svoj boravak u Rovinju, Hajduk će se još neko vrijeme zadržati u Umagu gdje posljednjih dana radi u žestoko tempu, dva treninga dnevno. Splićani će danas na nekoliko sati napustiti svoju bazu i preseliti u obližnji Koper gdje će od 17 sati igrati prijateljski susret protiv istoimenog kluba, trećeplasirane momčadi slovenske lige s kojom su se sastali u pretkolu Europske lige 2015/16.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli FC Koper (@fckoper)

Hoće li Karoglan opet eksperimentirati?

Hajduk je demonstrirao sjajnu igru u prva dva dvoboja protiv Aluminija (3-0) i Fehervara (5-2). Raspucani su bili napadači, posebno je impresionirao Laszlo Kleinheisler koji je dao naznake da bi mogao biti veliko pojačanje, a navijače je obradovao povratak Nikole Kalinić koji je i zabio protiv Fehervara prvi gol nakon povratka.

Bili su jako dobro popunjeni na većini pozicija, no i dalje je najveća enigma tko će igrati lijevog beka protiv Rijeke. Ismael Diallo je na Afričkom kupu nacija, ali ako se i vrati do 28. siječnja, neće participirati zbog tri žuta kartona.

Mislav Karoglan je eksperimentirao u prve dvije utakmice. Fahd Moufi krpao je tu poziciju protiv Aluminija, a Niko Sigur protiv Fehervara. Vidjet ćemo tko će danas dobiti priliku na toj poziciji. Obojica su igrala prvo poluvrijeme, dok je priliku u nastavku dobivao mladi Šimun Hrgović, jedini klasični lijevi bek u rosteru. Teško je vjerovati da će on zaigrati protiv Rijeke pa će Karoglan birati između Sigura i Moufija, osim ako mu sportski direktor Nikoličius do tada ne dovede novo rješenje. 

Hajduk od 17 sati lovu treću pobjedu na pripremama, a prijenos je na Max Sportu 1 i Hajduk Digital TV-u. Za tri dana ih čeka posljednja utakmica protiv Slaska pa potom povratak u Split i završno korigiranje pred Jadranski derbi protiv Rijeke koji će se igrati na Poljudu. A Riječani u srijedu i četvrtak imaju završnu glazuru priprema, prvo sudar s Bravom (17 sati) pa Opatijom (četvrtak, 13.30). Prijenosa neće biti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"