To je to što me zanima!

Pripremao se za utrku, nilski konj mu slomio rebra i ruku. 'Vidio sam kako se bori s njim'

Kenijski trkač Edwin Mokua se s kolegom priprema za maraton u turskom Izmiru u jednom kenijskom mjestu, a onda ga je u jednom trenutku napao nilski konj koji mu je ostavio posljedice...
Vidi originalni članak

Jeste li se ikada zamislili da trčkarate i razgledavate po afričkim šumama, rijekama i uživate u divljini koju nam je podarila majka priroda? Pa ako možete trčati brže od 50 km/h... Slobodno sanjarite. Inače se baš nećete dobro provesti.

A to se posebno odnosi ako ste dugoprugaš i morate trenirati u takvim uvjetima. Kenijski maratonac Edwin Mokua (28) je dokaz tome. On se ovaj tjedan pripremao u rodnoj Keniji za maraton u turskom Izmiru, a onda su se pojavili nepredviđeni problemi.

Mokua i njegov kolega Denis Kipkoskei nisu trčali pored rijeke Nil kao u slavnoj pjesmici, već pored rijeke Ewaso, kad su se odjednom pojavili nilski konji. 

Kipkoskei se usredotočio na trčanje, a u jednom trenutku je tek tako 'bacio' pogled iza sebe da vidi gdje je kolega jer ga nekoliko minuta nije uopće čuo. Nije ga bilo na vidiku, a samo nekoliko metara dalje, pored rijeke, Mokua se hrvao s nilskim konjem.

- Prošao sam pokraj životinja, ali nisam vidio Mokuu kad sam se osvrnuo. Tada sam ga ugledao kako se bori s jednim nilskim konjem. Svu energiju usmjerio sam na to da ga spasim - rekao je Kipkoskei.

Uspio ga je spasiti, ali Mokua nije prošao bez posljedica. Nilski konj mu je slomio nekoliko rebara i ruku pa je morao otkazati maraton u Izmiru koji je na rasporedu u utorak. 

Nilski konji možda izgledaju debelo i ne baš u kondiciji, ali zapravo bi bez problema na 100 metara sredili i Usaina Bolta. Mogu težiti do čak tri tone, ali zato im je maksimalna brzina 50 km/h. Pa vi sad vidite hoćete li se pripremati za maraton pored rijeke...

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ping-pong 04.10.2020.

    To je neki amater, kad nije mogao nilskom konju pobjeci. Njihovi juniori ukradu noju jaje i bjeze...Sve sreca da je dobro zavrsilo.

  • posljednji zagorac 04.10.2020.

    Eeee tooo se zovu pripreme. Prvo se zakačiš sa nilskim konjem.... hahaha...

Komentiraj...
Vidi sve komentare