To je to što me zanima!

'Pritisak je slomio moju Ellie, pukla je jer je kasnila na avion'

Osjećala je da ih je razočarala, da je mene razočarala. Tragično je što je dovoljna samo jedna blesava sitnica da nekog 'gurne preko ruba', zbog prevelikog pritiska na djecu, rekao je slomljeni otac
Vidi originalni članak

Tjedan dana nakon tragične smrti britanske snowboarderice Ellie Soutter, koja je preminula na svoj 18. rođendan, njezin otac prvi je put progovorio za medije:

- Htjela je biti najbolja i nikoga ne razočarati. Nažalost, sve je krenulo od propuštanja leta, što je značilo da ne ide na pripreme s timom Velike Britaije - izjavio je Tony Soutter za BBC.

- Osjećala je da ih je razočarala, da je mene razočarala. Tragično je to, što je dovoljna samo jedna blesava stvar da nekog 'gurne preko ruba', zbog prevelikog pritiska na djecu - rekao je slomljeni otac, koji je nakon tragičnog događaja osnovao The Ellie Soutter Foundation, kako bi se budući ovakvi slučajevi spriječili na vrijeme.

TRAGEDIJA U BRITANIJI Užas: Snowboarderica je umrla na dan svojeg 18. rođendana...

Ellie je živjela sa svojom obitelji u Les Getsu u francuskim Alpama, kamo se iz Velike Britanije preselila 2009. zbog karijere. 25. srpnja nađena je zabačenom šumarku nedaleko od kuće, a mediji u Velikog Britaniji i dalje nagađaju kako je riječ o samoubojstvu, što je neizravno i potvrdio njen otac.

Iako su znali da je Ellie imala problema s pritiskom, 'još samo tjedan dana ranije nije bilo nikakvih naznaka da bi se takvo nešto moglo dogoditi', priznao je njezin ujak. Ellie je 8. srpnja izabrana u ekipu za Svjetsko juniorsko prvenstvo na Novom Zelandu. 

Mlada Britanka bila je jedan od najvećih talenata svoje zemlje u snowboard crossu i freerideu. Britanski olimpijski odbor potaknut ovom tragedijom pozvao je mlade da se obrate na telefonsku liniju udruge "Samaritans" za sve koji imaju probleme psihičke prirode.

- Ovo je beznadežno tužna situacija i naše misli su s Ellienom obitelji i prijateljima. Radimo s olimpijskim i paraolimpijskim programima, kao i sa humanitarnom organizacijom 'Mind' za mentalno zdravlje, sve da bi se osigurala prikladna potpora - poručili su iz UK Sporta. 

Još jednom, svi ti koraci poduzimaju se prekasno. Jedan život prekasno.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 01.08.2018.

    To ni Japanci ne bi napravili

  • 01.08.2018.

    Meni je neshvatljivo da nas toliko ima a da se opet netko ubije jer je sam...Jer je pod pritiskom i nitko ne čuje,ne vidi,ne primjeti.Jedna riječ,jedno rame,možda jedan zagrljaj i to se ne bi dogodilo...

  • ja92 01.08.2018.

    E zato se ja ne vozim avionom nego golfom trojkom!

Komentiraj...
Vidi sve komentare