To je to što me zanima!

Prkačin: Tata me rado kritizira, a kad smo igrali, jedva je disao

To što mi je stari bio košarkaš mi je dodatna motivacija, cilj da ga nadmašim, dodatno natjecanje, kaže Roko Prkačin, koji otkriva da je skoro pao iz matematike i da bi volio Boyse na utakmicama Cibone
Vidi originalni članak

Ma, to što je tata igrao bila je posve drugačija košarka. On je spustio loptu, pa pet sekundi lijevo-desno pa horok. Naučio me to, ali danas je košarka puno brža, nema vremena za to, priča Roko Prkačin (17).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najveći talent hrvatske košarke igra u Ciboni, ali stalna su pitanja o slavnom ocu Nikši. Pa je tako i u podcastu "I ja sam sportaš" najviše navijača zanimalo baš to je li bolji od oca.

- To što mi je stari bio košarkaš više mi je neka dodatna motivacija, cilj da ga nadmašim, dodatno natjecanje sa strane, u obitelji. Kako prolazimo u međusobnom haklu? On ima nešto viška kila pa nisu baš poštene okolnosti, haha. Zadnji put kad smo igrali međusobno nije mogao disati, haha!

O transferu i NBA draftu kaže da ne razmišlja, otac mu se brine i o karijeri.

- Da, neformalni mi je menadžer, štiti me od svega. Imam i tri brata, jedan igra košarku u Ciboni. Kritike? Stari najviše voli kad mi ima nešto loše za reći, da mi nabija na nos, haha. On se brine o mojoj karijeri, mamu se manje pita. Ona se na tribinam suzdržava, ali razumije sve i doma je glasna...

Ljeti im je zanimacija vaterpolo, Nikša je pionir slavne dubrovačke Ljetne lige.

- Umirovio se, objesio kapicu o klin, a ja ljeti zaigram vaterpolo.

Uz njega je gostovao sin još jednog bivšeg igrača, Lovro Gnjidić (18).

- Moram častiti nakon što sam debitirao. Pjevati? Ne znam, možda i to... - rekao je, a Roko je dodao: 

- E, možda budeš prvi koji će morati i pjevati, ali samo ti plati pizze.

Obojici nije lijepo igrati u praznim dvoranama, kao na nekim utakmicama hrvatske lige.

- Ne samo Smogovci, volio bih da dolaze i drugi navijači, pa i Boysi. Da, znam da ih dugo nema na košarci, ali pamtim dane kad su dolazili i baš mi se dopadalo - kaže Prkačin.

Obojica pohađaju gimnazije, Lovro Sportsku, a Roko privatnu.

- Desetero nas je u razredu, svi smo zvijezde na svoj način. Matematika? Da, tako mi ide da sam skoro pao razred bog nje... - priznao je Prkačin.

Izlasci i alkohol su im zabranjeni, ali obojica kažu da piju dosta kave. I obojica su fanovi američkog nogometa i "našeg" nogometa. Lovro je navijač Dinama, a Roko diplomatski kaže:

- Ja sam samo gledatelj...

Prkačin nosi obuću veličine 50 i priznaje da je naručuje, djevojku nema, a na pitanje opsjedaju li ga jer je popularan, kaže:

- Nisam te sreće, haha!

Lovro je naglasio da mu je najdraže pobijediti Split "jer jedini je u našem uzrastu na toj visokoj razini", a obojici je Euroliga bolja od NBA lige.

- Ma, NBA liga je samo šou, pogotovo osnovni dio sezone. Ali naravno da bih htio igrati ondje - kaže Gnjidić.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare