To je to što me zanima!

Prkačin vs Perasović: Obračun talenata u hrvatskom derbiju

Ostali su bez Bilinovca kojeg cijenim i nedostajat će im u rotaciji, ali Cibona ima dovoljno kvalitetnih igrača da ga nadomjesti - kazao je Splitov trener Karakaš uoči dvije utakmice protiv Cibone
Vidi originalni članak

Dani Splita u Zagrebu, pred "žutima" je dvomeč protiv Cibone. Najprije je u nedjelju u 19 sati na rasporedu dvoboj 19. kola ABA lige.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Trener Splita Mile Karakaš već prvog dana kada je sjeo na klupu kazao je da ide od utakmice do utakmice, jedna po jedna, tako da će o utakmici HT Premijer lige, koja se igra u utorak u 18 sati govoriti uoči tog dvoboja.

- Čeka nas motiviran protivnik, sada je svaka utakmica biti ili ne biti, tako pristupamo treningu, pripremi za ono što nas čeka protiv Cibone. Ostali su bez Bilinovca kojeg cijenim i nedostajat će im u rotaciji, ali Cibona ima dovoljno kvalitetnih igrača da ga nadomjesti - kazao je Karakaš.

Za Splitovo trenera najvažnije je kako će izgledati njegova momčad.

- Nadam se da ćemo biti agresivni, rastrčani i staloženi u pravim momentima, s dobrim taktičkim odlukama - kaže Karakaš.

U dvoboju protiv Gorice jedan od najboljih Splitovih igrača bio je Ivan Perasović.

- Cibona je kvalitetna, za nas je ovo jedna od najvažnijih utakmica u ABA ligi, moramo dati sve od sebe i donijeti pobjedu - jasno će Perasović.

Bit će zanimljivo pratiti dvoboj Prkačin - Perasović, dvije velike nade hrvatske košarke, još uvijek juniori, ali s bitnim ulogama u Ciboni i Splitu. Rivali na terenu, ali i veliki prijatelji.

- S druge strane će biti Roko s kojim se dugo poznam, prijatelji smo, ali na terenu nema prijatelja. Trebamo doma donijeti pobjedu, to je najbitnije - kazao je Perasović.

Cibonin trener Vladimir Jovanović rekao je:

- Očekuje nas važna utakmica. Nakon dugo vremena ponovno je na red došla ABA liga. Igramo protiv Splita, koji je promijenio trenera i igra s jednom novom energijom. To su pokazali protiv Gorice. Imaju dobro izbalansiran tim u smislu iskustva, mladosti i kvalitete i bit će jako teška utakmica, kao i svaka u ABA ligi. Mi smo dobro trenirali, dobro smo se pripremali i ukoliko moji momci budu radili ono što mogu, siguran sam da možemo odigrati dobru košarku i biti zadovoljni na kraju utakmice.

Koliko vam je bitna ova utakmica zbog pozicije na tablici?

- Ne gledamo na ovu utakmicu kao da je najbitnija, ni da je presudna za bilo što. Imamo još desetak utakmica i svaka nam je podjednako važna. Apsolutno ništa nam ne bi značila ni pobjeda ni poraz ako poslije ne napravimo sve kako treba. Moramo je spremiti najbolje što možemo, pružiti maksimum u ovoj situaciji i probati pobijediti. Uz to, volio bi da igramo dobru košarku, da mladi igraju dobro i budemo zadovoljni - podvukao je trener Jovanović.

Igor Marić je dodao:

- Nadam se da ćemo biti pravi i s puno energije, želju za pobijediti utakmicu imamo. Igramo kući i od prve minute se moramo postaviti kako treba. Žao mi je da je Bilinovac otišao i da smo skraćeni za jednog igrača, no ako se budemo držali trenerovih uputa ne sumnjam u pobjedu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare