To je to što me zanima!

Probajte ne zaplakati: Spursi umirovili Parkerovu devetku

Duncanov 21 i Ginobilijeva 20 dobili su društvo pod svodom. I posljednjem članu trija koji je potpisao četiri od pet naslova Spursa umirovljen je dres koji je nosio 17 godina od ukupno 18
Vidi originalni članak

Bila je to posebna večer u Teksasu, koju nije pokvario ni Memphis koji je tek nešto ranije proslavio neočekivanu pobjedu. U AT&T Center igrači su stizali s dresovima s brojkom 9, sve stolice u dvorani ukrašene su s majicom na kojoj je pisalo "Merci, Tony", a onda su, nakon utakmice, krenule emocije.

Mikrofon su uzeli Gregg Popovich, Tim Duncan i Manu Ginobili. Svi su još jednom "izrazili ljubav" prema Tonyju Parkeru, koji je na to uzvratio:

- Volim vas, ostat ćemo zajedno zauvijek - rekao je Parker svojim najdražim suigračima, a onda i treneru.

- Imao sam divnog oca, ali ti si mi bio fantastičan drugi otac.

Duncanov 21 i Ginobilijeva 20 dobili su društvo pod svodom. I posljednjem članu trija koji je potpisao četiri od pet naslova Spursa umirovljen je dres koji je nosio 17 godina od ukupno 18 koliko je odigrao u NBA ligi.

Francuz je onu posljednju odradio u Charlotte Hornetsima, ali sva je njegova ostavština u Spursima s kojima je 2007. godine bio MVP finala i sa 6,829 asistencija ostao rekorder franšize. Koja ga je izabrala kao 28. na draftu.

Karijeru je završio s 15,5 poena u prosjeku u 1480 odigranih utakmica. Legenda će ostati...

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 12.11.2019.

    bio i ostao odličan igrač zaslužio j dres pod dvoranom spursa, no najbolji grač spursa ikada je george gervin

  • 12.11.2019.

    Samo mi je žao što je otišao na onaj izlet u Charlotte,ovako bi sva ta trojka cijelu NBA karijeru provela u Spursima,ali ipak nema to tolike veze.Tko zna koliko ćemo dugo morati čekati na neki ovakav novi trio jer danas sve uglavnom ide kroz nazovi nekakve "misije".Okupi se par superstarova,osvoje naslov(a nije ni to uvijek slučaj) i onda svatko svojim putem.Warriorsi ipak nešta takvo pokušavaju,ali sada su na klimavim nogama i tek ćemo vidjeti da li će vjernost klubu potrajati....

  • highfly 12.11.2019.

    da probamo ne zaplakati???? ajme meni....

Komentiraj...
Vidi sve komentare