Sport

Komentari 15

Probajte ne zaplakati: Spursi umirovili Parkerovu devetku

Probajte ne zaplakati: Spursi umirovili Parkerovu devetku

Duncanov 21 i Ginobilijeva 20 dobili su društvo pod svodom. I posljednjem članu trija koji je potpisao četiri od pet naslova Spursa umirovljen je dres koji je nosio 17 godina od ukupno 18

Bila je to posebna večer u Teksasu, koju nije pokvario ni Memphis koji je tek nešto ranije proslavio neočekivanu pobjedu. U AT&T Center igrači su stizali s dresovima s brojkom 9, sve stolice u dvorani ukrašene su s majicom na kojoj je pisalo "Merci, Tony", a onda su, nakon utakmice, krenule emocije.

Mikrofon su uzeli Gregg Popovich, Tim Duncan i Manu Ginobili. Svi su još jednom "izrazili ljubav" prema Tonyju Parkeru, koji je na to uzvratio:

- Volim vas, ostat ćemo zajedno zauvijek - rekao je Parker svojim najdražim suigračima, a onda i treneru.

- Imao sam divnog oca, ali ti si mi bio fantastičan drugi otac.

Duncanov 21 i Ginobilijeva 20 dobili su društvo pod svodom. I posljednjem članu trija koji je potpisao četiri od pet naslova Spursa umirovljen je dres koji je nosio 17 godina od ukupno 18 koliko je odigrao u NBA ligi.

Francuz je onu posljednju odradio u Charlotte Hornetsima, ali sva je njegova ostavština u Spursima s kojima je 2007. godine bio MVP finala i sa 6,829 asistencija ostao rekorder franšize. Koja ga je izabrala kao 28. na draftu.

Karijeru je završio s 15,5 poena u prosjeku u 1480 odigranih utakmica. Legenda će ostati...

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Najčitaniji članci