To je to što me zanima!

Procurile PPV brojke: Jones Jr. i Tyson prodali ih preko milijun

Mike Tyson spomenuo je da će dio novca donirati u humanitarne svrhe, a imat će i što donirati jer su se PPV-ovi prodavali po 50 dolara, a prodano ih je preko milijun
Vidi originalni članak

Boksačka priredba Mikea Tysona (54) i Roya Jonesa Jr. (51) u Los Angelesu jedan je od najgledanijih događaja u borilačkim sportovima u posljednjih nekoliko godina. 

POGLEDAJTE VIDEO: Tyson u borbi veterana

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U svom prvom meču nakon čak 15 godina, 54-godišnji Mike Tyson dokazao je kako je i dalje pravi magnet za publiku te da i u tim godinama može pružiti dobru priredbu. 

Veliki 'showman' svojedobno je bio i Roy Jones Jr. pa ne možemo zanemariti njegov doprinos većem interesu za ovu borbu, ali unatoč tome, gotovo je sigurno kako je veći dio publike s nestrpljenjem čekala vidjeti povratak velikog Iron Mikea. 

I SKORO POBIJEDIO Tyson se napušen k'o dimnjak borio protiv Jonesa: Volim moj džoint, ne mogu prestati pušiti

Prema informacijama koje je iznio ugledni boksački insajder Dan Rafael, broj plaćenih PPV paketa za borbu između ovih dviju boksačkih legendi, znatno je premašila milijun. Izglednije je kako se brojka kreće oko 1,2 milijuna prodanih PPV paketa, a MMA Fighting je objavio kako je moguće da je brojka čak i veća.

PPV prijenos promovirala je platforma Triller i to po cijeni od 49,95 dolara za ovaj 'card'. Ako je uistinu riječ o 1,2 milijuna prodanih paketa onda se zarada od PPV-a kreće oko brojke od 60 milijuna dolara.

Ako se ove brojke nakon službene objave pokažu istinitima, tada govorimo o jednom od najuspješnijih borilačkih evenata u posljednjih nekoliko godina. Usporedbe radi u 2020. za UFC 251 s Kamaruom Usmanom i Jorgeom Masvidalom navodno je prodano nešto više od 1,3 milijuna PPV paketa, a za revanš Tysona Furyja i Deontaya Wildera (koji su u top tri boksačka teškaša današnjice) prodano je između 800-850 tisuća PPV paketa. 

PLES MILIJUNA Tyson za meč s Jonesom dobio 7,5 mil. funti: 'Sve ću donirati!'

Mike Tyson je za borbu zaradio 7,5 milijuna funti, a Jones Jr. triput manje, 2,5 milijuna funti. Tyson je i prije i nakon borbe kazao da će sav novac donirati u dobrotvorne svrhe.

Dio zasluga za uspješnost ovog događaja preuzet će i osoba koja s boksom ima jako malo veze, a to je poznata YouTube zvijezda Jake Paul. Iako Paul nije profesionalni borac, on je putem svog YouTube kanala započeo trend rješavanja sukoba između popularnih YouTubera odlaskom u ring. Taj pothvat pokazao se kao dobra poslovna odluka te je u uvodnoj borbi za ovu priredbu Paul boksao sa bivšim NBA igračem Nateom Robinsonom te ga porazio nokautom.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • FokuMe 03.12.2020.

    To samo aleBud kupuju kad mozes bilo gdje gledat besplatno na int

Komentiraj...
Vidi sve komentare