To je to što me zanima!

Proljetna forma otkriva: Barca bi mogla izgubiti sve

Real Madrid i Chelsea drugoplasirani su u svojim ligama, ali zadnjih godina baš u ovo doba godine ulaze u formu. Nisu bez ambicija ni ove sezone
Vidi originalni članak

Barcelona igra fantastično, ali mene fascinira Manchester United. Igraju toliko napadački, a primaju tako malo golova, to je savršenstvo, rekao je nedavno Slaven Bilić. Po njemu je, dakle, United glavni kandidat za trofeje u svim natjecanjima u kojima se natječe. A i gleda li se europske velikane zadnja tri proljeća, Manchester je ispred Barce.
- Ne postoji trener koji optimalnije od Fergusona dovodi momčad u formu. Početkom sezone United je zaostajao 14 bodova za Liverpoolom, a sad je ispred. Mnogi bi htjeli kopirati Fergusonov recept, ali ne uspijevaju - rekao je izbornik Bilić.
I doista, gledajući Barcinu formu zadnjih godina upravo u ožujku počinje krizno razdoblje. Prošle godine izgubila je od Atletica 1. ožujka, nakon toga uslijedio je još jedan poraz. A ove godine poraz od Atletica 1. ožujka bio je drugi zaredom. Tako bi Barca mogla izgubiti i naslov prvaka Španjolske jer Real, koji je ispao iz Lige prvaka, tek ulazi u pravu prvenstvenu formu, kao i svake godine u ovo doba. Doduše, već je sad u velikom nizu, 11 utakmica bez poraza, pitanje je koliko će izdržati. A zaostaje šest bodova.
U Ligi prvaka Manchesteru bi, pak, glavni konkurent opet mogao biti Chelsea, koji u proljeće rijetko gubi. A ove je godine u Engleskoj već dvaput izgubio, više nego zadnja dva proljeća ukupno. Dakle, vjerojatno više neće tako često gubiti.

BARCA ĆE IZGUBITI JOŠ BAREM TRIPUT
Barca je 2006. osvojila i Ligu prvaka i domaći naslov, ali je i tog proljeća izgubila pet utakmica. I svake godine gubi barem toliko, a ove je izgubila već dvaput.

PROLJEĆE JE STVORENO ZA MADRIDSKI SPRINT

Svake godine u ovom dijelu sezone Real napravi seriju. No Barcu će spasiti ako je proljeće ove godine uranilo pa je serija od 11 susreta bez poraza zapravo kraj.

MANCHESTER ISTI KAO I SVAKE GODINE

I ove su sezone od 15. prosinca nanizali deset pobjeda. Mala kriza dolazi uvijek pred kraj sezone, no ako je prednost dovoljno velika, nema posljedica.

ZA CHELSEA PORAZI POSTAJU IZNIMKA
U zadnja dva proljeća Chelsea je izgubio samo jednu utakmicu, ali ovoga već dva. Unatoč tome, sve govori da pozitivna serija tek slijedi, zaredat će pobjede.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • dumont 666 14.03.2009.

    ajmoo BARCA....najaca je.....

  • Carme 14.03.2009.

    Najslađe se smije ko se zadnji smije.

  • pulja 14.03.2009.

    ovo su sve nagađanja i priče za malu djecu (ajmo Barca)

Komentiraj...
Vidi sve komentare