To je to što me zanima!

Prosinečki Turcima objasnio što trebaju da pobijede 'vatrene': Nekako ih moraju iznenaditi...

Ako imate grupu igrača koji se dobro poznaju i jedni drugima pomažu, čak i ako se okupljate svega tri - četiri puta godišnje, navike će vam omogućiti nadmoć. A to vrijedi i za Hrvatsku, rekao je 'Žuti' Turcima
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija od 20 sati i 45 minuta na Opus Areni dočekuje Tursku, a obje strane imaju velikih problema s ozljedama. No, i dalje je Hrvatska favorit u ovome susretu pred domaćom publikom, a gostujući su mediji za mišljenje o utakmici upitali bivšeg hrvatskog reprezentativca i svojevremeno trenera u turskoj ligi Roberta Prosinečkog.

Legendarni 'Žuti' je dva puta vodio Kayserispor te je jednom bio na klupi Denizlispora, a novinari Fanatika htjeli su saznati kako Turska može pobijediti Hrvatsku.

UŽIVO OD 20.45 SATI Gdje gledati Hrvatska - Turska?

- Dugogodišnje igranje zajedno jedan je od najvažnijih faktora koji čini razliku na reprezentativnoj razini. Ako imate grupu igrača koji su usvojili plan igre, dobro se poznaju i jedni drugima pomažu, čak i ako se okupljate svega tri - četiri puta godišnje, navike će vam omogućiti da steknete nadmoć. A to vrijedi i za Hrvatsku koja s vremena na vrijeme ima male promjene u sastavu, ali uvijek igra sjajno - rekao je Prosinečki.

POGLEDAJTE VIDEO: Reporteri 24sata s Opus Arene

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vincenzo Montella debitirat će na klupi Turske u teškoj utakmici, a podsjetimo, Turska je na domaćem terenu od 'vatrenih' izgubila 2-0. 

- Montella zna kako Hrvatska igra. Izuzetno strpljivo u posjedu lopte, bez žurbe, a postotak točnih lopti toliko je visok da uspava protivnika te iz malog broja prilika ostvaruju rezultat. Važno je da Turci budu, koliko mogu, učinkoviti u ometanju kvalitete dodavanja. Najlakša je opcija igrati defenzivno i tražiti kontre, ali to ionako svi rade - objašnjava 'Žuti pa zaključuje:

- Umjesto potpunog branjenja i prepuštanja lopte suparniku, Hrvatski treba napasti snažnim presingom s brzim igračima prema naprijed koji će potencirati greške u hrvatskim redovima i biti hrabri. Montella treba agresivne nogometaše u prednjem dijelu terena, kao što je to radio na klupi Adana Demirspora, a to nije lako. Obrambena tranzicija bit će vrlo važna jer će u kratkom vremenu biti potrebno odgovoriti i na probleme u obrani koje vuku iz Kuntzova razdoblja, nekako moraju iznenaditi Hrvatsku da bi pobijedili - zaključio je.

JEDINICA 'VATRENIH' UOČI TURSKE Livaković za 24sata: Kad šećem Istanbulom, gotov sam! Bilo je i podbadanja u svlačionici Fenera

Hrvatska nakon četiri utakmice kvalifikacija za nadolazeće Europsko prvenstvo, a prve dvije momčadi u skupini direktno prolaze dalje. Nakon pet kola izabranici Zlatka Dalića su prvi s 10 bodova i utakmicom manje, dok je Turska druga s isto toliko bodova u pet utakmica.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • arow 12.10.2023.

    Sta ti je Robi,ne volis sam sebe.

  • BROKRO 12.10.2023.

    covijek nece da zatvara vrata sebi sa bilo kakvim izjavama , zato bolje tako kaoko je rekao , nikog nije uvrijedio i ostao neutralan

  • 69bobo 12.10.2023.

    Mogli bi nas iznenaditi vratinom na roštilju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare