To je to što me zanima!

Prva HNL 10/11.: Vaha došao u Maksimir, Hajduk je izborio EL

Dinamo je u jubilarnoj 20. sezoni osvojio Superkup, prvenstvo i Kup. Zajec je dobio "pedalu" nakon poraza od Šerifa, a Hajduk je izborio Europsku ligu izbacivši Unireu
Vidi originalni članak

Hrvatska nogometna liga ulazi u svoju 30. sezonu. Tom prigodom na portalu 24sata pozabavit ćemo se povijesnim pregledom dosadašnjih 29 sezona i izdvojiti najbolje priče u serijalu tekstova '30. sezona HNL-a. U jubilarnoj 20. sezoni Dinamo je osvojio trostruku krunu pa ispao od Šerifa u borbi za Ligu prvaka, Hajduk je igrao u skupini Europske lige i bio je zadnji.

Nakon što je u 19. sezoni HNL-a Dinamo osvojio naslov, a Hajduk prekinuo sušnih pet godina osvojivši naslov u Kupu, jubilarna 20. sezona donijela je Dinamu novi naslov prvaka ispred dvojice splitskih prvoligaša, Hajduka i Splita te Cibalije koja je završila na četvrtom mjestu.

Dinamo je slavio s čak 17 bodova ispred Hajduka u sezoni koja je počela 24. srpnja 2010. godine, a završila 21. svibnja 2011. godine. Dinamo je vodio Velimir Zajec, a pomagao mu je Zoran Mamić. Zajec je dobio otkaz nakon debakla protiv Šerifa, a na njegovo mjesto stigao je Vaha Halilhodžić.

Dragovoljac "out", Lučko "in"

Ivan Krstanović bio je najbolji strijelac jubilarne 20. sezone HNL-a s 19 golova.

Hajduk je ostvario najveću domaću pobjedu (6-1 protiv Istre), a Dinamo najveću gostujuću (6-0 protiv Hrvatskog dragovoljca).

Iz prvoligaškog društva ispao je Hrvatski dragovoljac koji je bio posljednji sa samo pet pobjeda u 30 utakmica. Lučko je izborilo prvu ligu, Dinamo osvojio Superkup, ligu i Rabuzinovo sunce

Dinamu svi domaći trofeji

Hajdukovo osvajanje Kupa u sezoni 2009./2010. kao da je naljutilo "modre". Sve je u jubilarnoj 20. sezoni Prve hrvatske nogometne lige bilo u znaku Dinama. "Modri" su osvojili Superkup, prvenstvo i Kup.

Dinamo je slavio na Maksimiru pred oko 9000 navijača protiv Hajduka. Jedini gol zabio je Igor Bišćan u 77. minuti za četvrti naslov pobjednika Superkupa u maksimirskoj vitrini, nakon što je Dinamo isti naslov osvojio 2002., 2003. i 2006. Butina je u toj utakmici spašavao Dinamo sjajnim obranama, a za Hajduk je igrao kasniji 'modri' napadač Duje Čop.

Rabuzinovo sunce

Istra je šokirala branitelja naslova u Kupu već u osmini finala. Hajduk je izgubio nakon produžetaka (0-1) i Istra je prošla u četvrtfinale. Dinamo je u osmini finala slavio protiv Karlovca.

U četvrtfinalu Varaždin je sa 6-3 izbacio Rijeku. Slaven je bio bolji od Zagreba, Cibalia od Istre, a Dinamo od Osijeka. Cibalia i Varaždin bili su prvi polufinalni par. Nakon poraza u Vinkovcima (1-0), Varaždin je razbio Cibaliju u uzvratu s 3-0 i prošao u finale Kupa.

Dinamo je u drugom polufinalu sve riješio već u prvoj utakmici koju je protiv Slaven Belupa dobio s 4-1. "Modri" su slavili i u uzvratu (1-0).Finale nije bio ni izbliza zanimljivo. Dinamo je s pet komada u prvoj utakmici najavio osvajanje Kupa. U drugoj utakmici Dinamo je slavio 3-1 te osvojio Rabuzinovo sunce s ukupnih 8-2.

Mamić potjerao Zajeca, Dinamo u Europskoj ligi

Velimir Zajec dobio je otkaz nakon ispadanja od Šerifa, a na klupu "modrih" sjeo je Vaha Halilhodžić. Zajec je bio na klupi tek dva i pol mjeseca.

"Modri" su prošli slovenski Kopar , ali ispali su od Šerifa. Mamić je tada rekao da je Zajec u toj utakmici promijenio pozicije sedam igrača te da je Dinamo ispao od momčadi koja je u rangu Trepče iz Kosovske Mitrovice.

Mamić je doveo Vahu Halilhodžića , a Dinamo je u dvoboju za Europsku ligu dobio mađarski Györ. U skupini s Villarrrealom, PAOK-om i Club Bruggeom Dinamo je bio treći, a pamti se pobjeda protiv Villarreala na Maksimiru (2 -0).

Hajduk preko Uniree do Europske lige

Hajduk je izborio Europsku ligu izbacivši Dinamo Bukurešt i Unireu. Prvo su Splićani bili bolji od Dinama iz Bukurešta i to nakon 3-1 poraza iz prve utakmice. U uzvratu je Hajduk na Poljudu slavio 3-0 i prošao u razigravanje.

Tamo ga je čekala rumunjska Unirea . Splićani su pod vodstvom Stanka Poklepovića veliki korak prema Europskoj ligi napravili već u prvoj utakmici. Na krilima sjajnog Ibričića koji je zabio dva gola Hajduk je slavio 4-1.

"Bili" su u uzvratu odigrali 1-1 i osigurali nastup u Europskoj ligi. U skupini sa Zenitom, Anderlechtom i AEK-om Hajduk je završio na posljednjem mjestu s tri boda iz šest utakmica...

HNL 2010./2011.

  • prvak: Dinamo
  • osvajač Kupa: Dinamo
  • osvajač Superkupa: Dinamo
  • najbolji strijelac: Ivan Krstanović (Zagreb) - 19 golova
  • ušli u ligu: Lučko
  • ispali iz lige: Hrvatski dragovoljac
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare