Obavijesti

Sport

Komentari 0

Prva HNL 10/11.: Vaha došao u Maksimir, Hajduk je izborio EL

Prva HNL 10/11.: Vaha došao u Maksimir, Hajduk je izborio EL

Dinamo je u jubilarnoj 20. sezoni osvojio Superkup, prvenstvo i Kup. Zajec je dobio "pedalu" nakon poraza od Šerifa, a Hajduk je izborio Europsku ligu izbacivši Unireu

VIDEO

Hrvatska nogometna liga ulazi u svoju 30. sezonu. Tom prigodom na portalu 24sata pozabavit ćemo se povijesnim pregledom dosadašnjih 29 sezona i izdvojiti najbolje priče u serijalu tekstova '30. sezona HNL-a. U jubilarnoj 20. sezoni Dinamo je osvojio trostruku krunu pa ispao od Šerifa u borbi za Ligu prvaka, Hajduk je igrao u skupini Europske lige i bio je zadnji.

Nakon što je u 19. sezoni HNL-a Dinamo osvojio naslov, a Hajduk prekinuo sušnih pet godina osvojivši naslov u Kupu, jubilarna 20. sezona donijela je Dinamu novi naslov prvaka ispred dvojice splitskih prvoligaša, Hajduka i Splita te Cibalije koja je završila na četvrtom mjestu.

Dinamo je slavio s čak 17 bodova ispred Hajduka u sezoni koja je počela 24. srpnja 2010. godine, a završila 21. svibnja 2011. godine. Dinamo je vodio Velimir Zajec, a pomagao mu je Zoran Mamić. Zajec je dobio otkaz nakon debakla protiv Šerifa, a na njegovo mjesto stigao je Vaha Halilhodžić.

Dragovoljac "out", Lučko "in"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ivan Krstanović bio je najbolji strijelac jubilarne 20. sezone HNL-a s 19 golova.

Hajduk je ostvario najveću domaću pobjedu (6-1 protiv Istre), a Dinamo najveću gostujuću (6-0 protiv Hrvatskog dragovoljca).

Iz prvoligaškog društva ispao je Hrvatski dragovoljac koji je bio posljednji sa samo pet pobjeda u 30 utakmica. Lučko je izborilo prvu ligu, Dinamo osvojio Superkup, ligu i Rabuzinovo sunce

Dinamu svi domaći trofeji

Hajdukovo osvajanje Kupa u sezoni 2009./2010. kao da je naljutilo "modre". Sve je u jubilarnoj 20. sezoni Prve hrvatske nogometne lige bilo u znaku Dinama. "Modri" su osvojili Superkup, prvenstvo i Kup.

Dinamo je slavio na Maksimiru pred oko 9000 navijača protiv Hajduka. Jedini gol zabio je Igor Bišćan u 77. minuti za četvrti naslov pobjednika Superkupa u maksimirskoj vitrini, nakon što je Dinamo isti naslov osvojio 2002., 2003. i 2006. Butina je u toj utakmici spašavao Dinamo sjajnim obranama, a za Hajduk je igrao kasniji 'modri' napadač Duje Čop.

Rabuzinovo sunce

Istra je šokirala branitelja naslova u Kupu već u osmini finala. Hajduk je izgubio nakon produžetaka (0-1) i Istra je prošla u četvrtfinale. Dinamo je u osmini finala slavio protiv Karlovca.

U četvrtfinalu Varaždin je sa 6-3 izbacio Rijeku. Slaven je bio bolji od Zagreba, Cibalia od Istre, a Dinamo od Osijeka. Cibalia i Varaždin bili su prvi polufinalni par. Nakon poraza u Vinkovcima (1-0), Varaždin je razbio Cibaliju u uzvratu s 3-0 i prošao u finale Kupa.

Dinamo je u drugom polufinalu sve riješio već u prvoj utakmici koju je protiv Slaven Belupa dobio s 4-1. "Modri" su slavili i u uzvratu (1-0).Finale nije bio ni izbliza zanimljivo. Dinamo je s pet komada u prvoj utakmici najavio osvajanje Kupa. U drugoj utakmici Dinamo je slavio 3-1 te osvojio Rabuzinovo sunce s ukupnih 8-2.

Mamić potjerao Zajeca, Dinamo u Europskoj ligi

Velimir Zajec dobio je otkaz nakon ispadanja od Šerifa, a na klupu "modrih" sjeo je Vaha Halilhodžić. Zajec je bio na klupi tek dva i pol mjeseca.

"Modri" su prošli slovenski Kopar , ali ispali su od Šerifa. Mamić je tada rekao da je Zajec u toj utakmici promijenio pozicije sedam igrača te da je Dinamo ispao od momčadi koja je u rangu Trepče iz Kosovske Mitrovice.

Mamić je doveo Vahu Halilhodžića , a Dinamo je u dvoboju za Europsku ligu dobio mađarski Györ. U skupini s Villarrrealom, PAOK-om i Club Bruggeom Dinamo je bio treći, a pamti se pobjeda protiv Villarreala na Maksimiru (2 -0).

Hajduk preko Uniree do Europske lige

Hajduk je izborio Europsku ligu izbacivši Dinamo Bukurešt i Unireu. Prvo su Splićani bili bolji od Dinama iz Bukurešta i to nakon 3-1 poraza iz prve utakmice. U uzvratu je Hajduk na Poljudu slavio 3-0 i prošao u razigravanje.

Tamo ga je čekala rumunjska Unirea . Splićani su pod vodstvom Stanka Poklepovića veliki korak prema Europskoj ligi napravili već u prvoj utakmici. Na krilima sjajnog Ibričića koji je zabio dva gola Hajduk je slavio 4-1.

"Bili" su u uzvratu odigrali 1-1 i osigurali nastup u Europskoj ligi. U skupini sa Zenitom, Anderlechtom i AEK-om Hajduk je završio na posljednjem mjestu s tri boda iz šest utakmica...

HNL 2010./2011.

  • prvak: Dinamo
  • osvajač Kupa: Dinamo
  • osvajač Superkupa: Dinamo
  • najbolji strijelac: Ivan Krstanović (Zagreb) - 19 golova
  • ušli u ligu: Lučko
  • ispali iz lige: Hrvatski dragovoljac
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića