To je to što me zanima!

Prva pobjeda Danske, Nijemci i Poljaci slavili nakon drame...

Dok su u skupini C do bodova relativno lagano došli Island, Švedska i Francuska, skupina D ponudila je puno više drame i minimalne pobjede Poljske i Njemačke...
Vidi originalni članak

Skupina C

Nakon teškog poraza na otvaranju SP-a od Švedske, Islanđani su došli do prve pobjede u utakmici drugog kola skupine C protiv Alžira. Afrikanci su, istina, držali priključak do poluvremena, ali potpomognuti dvojcem Gudjon Valur Sigurdsson - Aron Pálmarsson koji je zabio osam odnosno sedam golova, "vikinzi" su mirno priveli utakmicu kraju i slavili 32-24.

Slično je u kasnijem terminu od 19 sati bilo i u utakmici Češke i Švedske. Šveđani su nastavili u pobjedničkom ritmu i uz deset golova Kima Anderssona dobili 36-22. Francuska je protiv Egipta imala malo jači otpor i dobila samo četiri razlike (28-24), no Egipćani se nikad nisu uspjeli sasvim približiti "pijetlovima", tako da nije bilo dramatično. Nikola Karabatić zabio je šest za pobjednike.

  • Island - Alžir 32-24
  • Češka - Švedska 22-36
  • Egipat - Francuska 24-28

Ljestvica: Švedska 4 boda, Francuska 4, Egipat 2, Island 2, Češka 0, Alžir 0.

Skupina D

Ako je netko tražio dramu četvrtog dana katarskog SP-a, mogao ju je naći u dvobojima skupine D. U prvoj utakmici na programu Argentina je nakon remija s Danskom odigrala još jednu egal-završnicu, ali je ovaj put izvukla deblji kraj. Poljska je uz pet golova Lijewskog, Krajewskog i Jureckog pobijedila 24-23.

Na jednako je neizvjestan način završio i duel Njemačke i Rusije, dviju reprezentacija koje su SP otvorile pobjedom. Nijemci su s devet golova Uwea Gensheimera dobili 27-26, a Danska se za uspavan start Mundijala iskalila na Saudijskoj Arabiji koja je izgubila 38-18. Henrik Toft Hansen zabio je najviše, osam golova.

Goran Stanzl/PIXSELL
  • Argentina - Poljska 23-24
  • Njemačka - Rusija 27-26
  • Saudijska Arabija - Danska 18-38

Ljestvica: Njemačka 4 boda, Danska 3, Rusija 2, Poljska 2, Argentina 1, Saudijska Arabija 0.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • AntiMamic1 19.01.2015.

    Švedska igra ko mi u Portugalu,moderno brzo,cvrsto po meni nebi bilo cudo da ih vidim u finalu strasni su,a bit ce na olimpijadi po meni uz Dance i nas glavni za zlato,Francuzi ce imat smjenu generacije iduce godine,Spanjolci su 50-50% tako da sve u svemu jako dobri Šveđani koji se vracaju u sam vrh NAPOKON

  • jožek2 19.01.2015.

    Skoro sve Europske reprezentacije vrlo su izjednačene i vrlo dobre,a za nijansu su ispred već godinama ćetvorka predvođena francuskom, danskom hrvatskom i španjolskom koje će i odlučivati o konačnom redosljedu.

  • Mthesecond 19.01.2015.

    Argentinci se i bez Messija odlično drže :) Svaka čast,proigraše i oni...Neriješeno s Dancima i -1 s jakim Poljacima...Za respekt...Njemci i Rusi se još uvijek traže,nisu to one iste ekipe od ranije...a Šveđani po starom...klasa ostaje klasa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare