To je to što me zanima!

Nova 'trade' bomba! Curry se riješio Russella, došao Wiggins

Minnesotta je jako dugo željela Russella koji je u Warriorse došao na ljeto i to nakon što ih je napustio Kevin Durant. Trebao je biti član velike trojke s Klayom Thompsonom i Stephenom Curryjem, ali nije se najbolje snašao
Vidi originalni članak

Svake godine nas u posljednjem danu prijelaznog roka u NBA ligi dočeka neka 'trade' bomba, a tako je bilo i ovaj put. Golden State Warriorsi su dugo razmišljali što napraviti s D'Angelom Russellom i na kraju su smislili. Poslali su ga u hladnu Minnesotu i dobili 1. izbor drafta 2014. godine, Andrewa Wigginsa.

Osim njega, put Timberwolvesa će i Jacob Evans i Omari Spellman, dok su Warriorsi dobili zaštićeni pick prve runde 2021. godine i pick druge runde za draft 2022. godine, javlja Adrian Wojnarowski.

Minnesota je jako dugo željela Russella koji je u Warriorse došao na ljeto i to nakon što ih je napustio Kevin Durant. Trebao je biti član velike trojke s Klayom Thompsonom i Stephenom Curryjem, ali nije se baš najbolje snašao u Oaklandu. Thompsona neće biti cijelu sezonu, a u studenom se ozlijedio i Curry nakon čega je Russell ostao usamljen na parketu. Vukao je i vukao, ali momčad nije mogla dalje od posljednjeg mjesta. 

Minnesota je svoj plan ispunila. Karl Anthony Towns htio je još jednu zvijezdu i razigravača koja će mu pomoći da u budućnosti odvede Timberwolvese u doigravanje, a to je i dobio. Russell je u 33 utakmice za Golden State prosječno zabijao 23,6 koševa uz 6,2 asistencije i bio je njihov najbolji igrač, ali bivši prvaci su ga se odlučili riješiti. Također, prošle sezone je u dresu Brooklyna uspio upasti u All Star momčad, ali ove godine mu nije pošlo za rukom.

Andrew Wiggins tako odlazi iz Minnesote nakon šest godina. Ove sezone je imao 22,4 poena po utakmici, ali 'vukovi' ga se već neko vrijeme žele riješiti jer je često znao stvarati nemir u svlačionici. Sada su to i uspjeli.

Obje momčadi su se praktički oprostile od doigravanja i već sad spremaju momčadi za budućnost... Wiggins (igra na poziciji niskog krila) će se tako pridružiti Greenu, Thompsonu i Curryju, a Russell će zajedno s Townsom pokušati 'trgnuti Minnesotu...

Houston Rocketsi su i dalje jako aktivni na tržištu. Prije dva dana razmijenili su Clinta Capelu, a sada je iz Texasa otišao i Jordan Bell. Završio je u Memphisu, a put Houstona će Bruno Caboclo.

Prijelazni rok je završio u 21 sat, a jedno iznenađenje stiže nam iz Detroita gdje je Andre Drummond spakirao kofere i otišao u Cleveland u zamjenu za Brandona Knighta i Johna Hensona. Ovo je užasna vijest za Antu Žižića koji će u ovakvoj situaciji teško do minuta.

Ionako jaki Clippersi su nakon prijelaznog roka postali još jači. U grad anđela stigao je najbolji skakač lige Marcus Morris, a s njim je iz Washingtona došao i Isaiah Thomas. Najniži igrač lige je u Bostonu pružao uvjerljivo najbolje igre, a otišao je 2017. godine u Cleveland kada je doveden Irving. Bio je i u Denveru, ali nigdje se nije uspio snaći. U Wizardsima je koliko toliko igrao, zabijao je 12,2 koša po utakmici. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 07.02.2020.

    GS Warriorsi će se vratiti i prije nego što mislimo. Prognoziram još jedno finale ovog veselog trojca. Tko će nadopuniti ekipu vidjet ćemo, ali mislim da Curry, Klay i DG mogu još jednom dić kantu.

  • 07.02.2020.

    Morris nije najbolji skakac lige...ni blizu

  • filip88 06.02.2020.

    Cestitke Clipersima na naslovu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare