To je to što me zanima!

Prva 'žrtva svastike' Cvrk žalio se sudu zbog minimalne kazne

Splitski Prekršajni sud kaznio je HNS-ova povjerenika za sigurnost Zorana Cvrka zbog svastike minimalnom novčanom kaznom od 2000 kuna na koju će se žaliti
Vidi originalni članak

Od nogometne utakmice između Hrvatske i Italije prošlo je gotovo pet mjeseci, a splitski Prekršajni sud tek je u četvrtak odredio prvog krivca zbog iscrtavanja svastike na poljudskom travnjaku. Povjerenik za sigurnost HNS-a Zoran Cvrk kao predstavnik organizatora utakmice kažnjen je novčano s 2000 kuna.

Na sudu su ustvrdili kako je Cvrk kao glavna odgovorna osoba trebala poduzeti sve kako bi se uklonio kukasti križ s travnjaka nastao tri do četiri dana prije samog ogleda kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo.

Uefa je zbog tog čina oduzela bod reprezentaciji koju je ipak nije koštao plasmana u Francusku, ali mogao je. Pravi krivci, međutim, još uvijek nisu poznati unatoč snimaka brojnih nadzornih kamera te gotovo 1000 obavijesnih razgovora.

Iako je Cvrk preuzeo odgovornost nedugo nakon odigrane utakmice 12. lipnja u Splitu, uložio je žalbu na odluku suda kojom se novčano kažnjava minimalnim iznosom. Prijetila mu je, naime, kazna do 5000 kuna.

To pravosudno tijelo uskoro će zakazati suđenje i drugom optuženiku za incident, izvršnom direktoru HNS-a Damiru Vrbanoviću kao odgovornu osobu za prekršaj prema Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Njemu prijeti novčana kazna od pet do 50.000 kuna, a HNS-u od 50 do 250.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • kuna77 07.11.2015.

    Skandal, nemogu vjerovati da još uvijek nisu našli tu Bandu. Hrv Policija svaka čast ponosan sam ko nam vodi red i mir u Državi, bljak.

  • kuna77 07.11.2015.

    SRAMOTA

  • mali_gradjanin 07.11.2015.

    zna ostoja rankovic tko je to crtao ali ne mogu uhititi članove svoje partije

Komentiraj...
Vidi sve komentare