To je to što me zanima!

Prvi gay igrač: Je li nogometni svijet homofoban? Definitivno

Jantku su nedavno zapljeskali navijači njegova kluba, međutim gostujući mu govore ružne stvari, otkrio je prvi nogometaš iz 'liga petica' koji je priznao da je homoseksualac
Vidi originalni članak

Jakub Jankto, igrač Sparte Prag na posudbi iz Getafea i ujedno prvi nogometaš iz 'liga petice' koji se javno deklarirao kao homoseksualac, požalio se na homofobiju u nogometu.

- Je li svijet nogometa homofoban? Definitivno jest jer ako sam ja prvi nogometaš koji je priznao da je homoseksualac, onda je tako - rekao je češki reprezentativac u intervjuu za 'Le iene' pa nastavio:

POGLEDAJTE VIDEO Češki reprezentativac zaigrao prvi put nakon što je priznao da je gay. Ovo je reakcija navijača

- Takva odluka (op.a., javno priznanje) jako je važna i jako sam sretan. Za neke je to revolucija, a za mene potpuno normalna stvar. Živio sam 26 godina s barijerom, a nakon priznanja se osjećam stvarno slobodno i to je izvanredno. Mnogi ljudi boje se priznati. I tim ljudima ćemo pomoći.

Na ligaškoj utakmici protiv Jabloneca, kada je ušao u igru u 70. minuti, navijači njegova kluba su mu skandirali. Međutim, to nije slučaj na gostovanjima.

- Zapljeskali su. Možeš pobijediti, možeš zabiti hat-trick, ali trebaš to činiti s osmijehom - kazao je Jankto pa dodao:

- S gostujućim navijačima je drugačije. Pogotovo kad igraš u gostima. Govore nam ružne stvari...

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Mjauuu 22.02.2023.

    Nema Sx… dok ne udare jaja od jaja

  • gnojna družina 22.02.2023.

    Ma jel! Umjesto da se ti prilagodis svijetu, svijet se treba prilagodit tebi aha

Komentiraj...
Vidi sve komentare