To je to što me zanima!

Prvi Španjolac koji je to uspio: Hat-trick i asistencija Cazorle

Santi Cazorla odigrao je svoju najbolju utakmicu u dresu Arsenala. U pobjedi protiv slabašnog Readinga 5-2 omaleni Španjolac je zabio tri gola i imao jednu asistenciju
Vidi originalni članak

Santi Cazorla postao je prvi španjolski nogometaš koji je u jednoj utakmici Premiershipa ostvario hat-trick i asistenciju. Učinio je to u Arsenalovoj pobjedi kod Readinga 5-2 u 17. prvenstvenom kolu.

Odigrao je 28-godišnji ofenzivni veznjak, koji je ''topnicima'' pristupio uoči ove sezone iz Malage, svoju najbolju utakmicu u Arsenalovom dresu. Dvojica Španjolaca postizala su po tri gola na jednoj utakmici u Premiershipu, u pitanju su Fernando Torres i Jordi Gomez, ali niti jedan od njih nije još dodao i asistenciju.

Lukas Podolski doveo je Arsenal u vodstvo u 14. minuti. Nakon ubacivanja Gibbsa s lijeve strane, lijepo je primirio loptu i poslao je u mrežu iz blizine.

Nakon toga je uslijedio show Santija Cazorle. Svoj prvi gol na utakmici je zabio glavom u 32. minuti, nakon dobrog centaršuta Podolskog s lijeve strane. Samo tri minute kasnije, Gibbs je upisao drugu asistenciju na utakmici, a Cazorla svoj drugi gol, vrlo lijepi. Poentirao je s lijevom nogom.

Lukas Podolski, koji je također odigrao odličnu utakmicu, u 60. minuti je uknjižio još jednu asistenciju za Cazorlu, iako je i sam bio u jako dobroj situaciji za postizanje gola. No, nesebično je poslužio Španjolca koji je bez problema lijevom nogom zabio za 0-4.

Onda se Arsenal malo opustio, pa je ''na štih'' došao i domaćin. U 66. minuti je Le Fondre izbio sam ispred Szczesnyja, zaobišao ga i gurnuo loptu u praznu mrežu. Pet minuta kasnije je i Kebe matirao Arsenalovog golmana preciznim prizemnim udarcem u kut.

Točku na i stavio je Walcott, kojeg je u 80. minuti odlično poslužio Cazorla.

Drugom uzastopnom pobjedom je Arsenal skočio na peto mjesto na ljestvici. Ima dva boda manje od Chelseaja (utakmica manje) i Tottenhama, a 15 manje od vodećeg Manchester Uniteda.

Reading je pretrpio šesti uzastopni poraz, pa je i dalje prikovan za dno ljestvice sa samo 9 bodova.

Premiership, 17. kolo:

  • Reading – Arsenal 2-5 (Le Fondre 66, Kebe 71 / Podolski 14, Cazorla 32, 35, 60, Walcott 80)
Idi na 24sata

Komentari 32

  • dluk116 18.12.2012.

    ...Toliko vještine u 1.68 m

  • Lux17 18.12.2012.

    Valjda su dosla i bolja vremena za Topnike,bilo bi vrijeme

  • princeigor 18.12.2012.

    Dali netko zna nešto o ovome: 2 days ago – Gary Neville: Yes, Arsenal are struggling but sensible people should. ... @GeoffArsenal @GNev2 Arsenal manager Arsene Wenger offers Nicholas LLanos Lohinski ,16 years old croatian striker...

Komentiraj...
Vidi sve komentare