Obavijesti

Sport

Komentari 32

Prvi Španjolac koji je to uspio: Hat-trick i asistencija Cazorle

Prvi Španjolac koji je to uspio: Hat-trick i asistencija Cazorle
5

Santi Cazorla odigrao je svoju najbolju utakmicu u dresu Arsenala. U pobjedi protiv slabašnog Readinga 5-2 omaleni Španjolac je zabio tri gola i imao jednu asistenciju

VIDEO

Santi Cazorla postao je prvi španjolski nogometaš koji je u jednoj utakmici Premiershipa ostvario hat-trick i asistenciju. Učinio je to u Arsenalovoj pobjedi kod Readinga 5-2 u 17. prvenstvenom kolu.

Odigrao je 28-godišnji ofenzivni veznjak, koji je ''topnicima'' pristupio uoči ove sezone iz Malage, svoju najbolju utakmicu u Arsenalovom dresu. Dvojica Španjolaca postizala su po tri gola na jednoj utakmici u Premiershipu, u pitanju su Fernando Torres i Jordi Gomez, ali niti jedan od njih nije još dodao i asistenciju.

Lukas Podolski doveo je Arsenal u vodstvo u 14. minuti. Nakon ubacivanja Gibbsa s lijeve strane, lijepo je primirio loptu i poslao je u mrežu iz blizine.

Nakon toga je uslijedio show Santija Cazorle. Svoj prvi gol na utakmici je zabio glavom u 32. minuti, nakon dobrog centaršuta Podolskog s lijeve strane. Samo tri minute kasnije, Gibbs je upisao drugu asistenciju na utakmici, a Cazorla svoj drugi gol, vrlo lijepi. Poentirao je s lijevom nogom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Lukas Podolski, koji je također odigrao odličnu utakmicu, u 60. minuti je uknjižio još jednu asistenciju za Cazorlu, iako je i sam bio u jako dobroj situaciji za postizanje gola. No, nesebično je poslužio Španjolca koji je bez problema lijevom nogom zabio za 0-4.

Onda se Arsenal malo opustio, pa je ''na štih'' došao i domaćin. U 66. minuti je Le Fondre izbio sam ispred Szczesnyja, zaobišao ga i gurnuo loptu u praznu mrežu. Pet minuta kasnije je i Kebe matirao Arsenalovog golmana preciznim prizemnim udarcem u kut.

Točku na i stavio je Walcott, kojeg je u 80. minuti odlično poslužio Cazorla.

Drugom uzastopnom pobjedom je Arsenal skočio na peto mjesto na ljestvici. Ima dva boda manje od Chelseaja (utakmica manje) i Tottenhama, a 15 manje od vodećeg Manchester Uniteda.

Reading je pretrpio šesti uzastopni poraz, pa je i dalje prikovan za dno ljestvice sa samo 9 bodova.

Premiership, 17. kolo:

  • Reading – Arsenal 2-5 (Le Fondre 66, Kebe 71 / Podolski 14, Cazorla 32, 35, 60, Walcott 80)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića