To je to što me zanima!

Prvi sudar blizanaca u povijesti LP-a: Ovo je posebna utakmica

Posebna je večer pred Senjaminom i Benjaminom Burićem. Zagreb gostuje kod Flensburga i bit će to prvi put u povijesti rukometne Lige prvaka da jedan protiv drugoga igraju braća blizanci
Vidi originalni članak

Priprema ove utakmice bila je jako zanimljiva, imali smo video analize i dobro se zabavili. Pa na njihovoj crti igra čovjek koji je isti naš golman, najavio je večerašnju (19:00, HTV 2) utakmicu protiv Zagreba Flensburgov trener Maik Machulla.

A dvojac koji je gotovo identičan su braća blizanci Senjamin i Benjamin Burić. Prvi je pivot Zagreba, a drugi golman Flensburga i obojica su ovo ljeto promijenila klubove. Senjamin je u Zagreb stigao iz Nantesa, a Benjamin u Flensbur iz Wetzlara i zasad je jedan od najboljih golmana Bundeslige.

- Utakmica je za mene posebna s obzirom na to da prvi put igram protiv brata blizanca i nadam se da ću ja bi taj koji će slaviti u prvoj našoj međusobnoj utakmici. Unaprijed se nećemo dogovarati o stvarima koje se tiču susreta, ali nadam se, ukoliko budem imao priliku, da ću zabiti gol - priča Zagrebov Burić.

I ne samo da će im ovo biti prvi međusobni sudar, već će ova utakmica ući u povijest Lige prvaka kao prva na kojoj na različitim stranama igraju braća blizanci. 

A slične probleme kao Machulla u pripremi utakmice prije par dana imali su i u Nantesu koji je na otvaranju Lige prvaka igrao protiv Flensburga.

- Pa što naš bivši pivot radi na golu Flensburga - pitali su se u doprvaku Europe kojeg je Flensburg na gostovanju u nedjelju pobijedio 34-31.

Zagreb se, pak, predstavio u jako dobrom svjetlu protiv Szegedu bez obzira na minimalan poraz u Osijeku.

- Mađari imaju vrhunsku momčad koja će se boriti za vrh naše skupine. A ovakav minimalan poraz puno govori i o Zagrebu, dobra su momčad - kaže Machulla.

Zagreb nikad nije pobijedio u Flensburgu, momčad je znatno pomlađena, Lino i dalje ima problema s ozljedama, no odigra li hrvatski prvak kao protiv Szegeda, sve je moguće iako Flensburg izgleda doista strašno na početku sezone.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • lokokro 19.09.2018.

    opet ce izgubiti u zadnje dvije minute,u zadnjih par godina sam to vidio bar 15 puta..

  • tejmatebra 19.09.2018.

    senjamin, benjamin i zrenjanin. al ovaj se treći bavi popravljanjem boš pumpi pa se ne zna

  • kbr 19.09.2018.

    nikad čuo za ime senjamin. do sad

Komentiraj...
Vidi sve komentare