To je to što me zanima!

Francuzi i Danci 'out', 'kauboji' u polufinalu idu na Španjolce

Iako je Francuska već izgubila od Poljske, malo se tko mogao nadati da će je Norveška tako lagano pobijediti. Norvežani su slavili 29-24 i kao prvi idu u polufinale
Vidi originalni članak

Kladioničari su za ovaj pothvat stavili visok koeficijent 5,50, no ako ste kojim slučajem igrali na Norvežane protiv Francuza , onda ste ostvarili poveći dobitak. Aktualni svjetski, europski i olimpijski pobjednik izgubio je od Norveške 29-24 i tako naposljetku ispao s Europskog prvenstva.

Norveška je od samog početka pokazala da se neće tako lako predati protiv favoriziranog protivnika. Nakon polovice prvog dijela Francuzi su vodili 7-4, što im je bila i najveća prednost na utakmici. Već je do poluvremena ona otišla na norvešku stranu (12-11), a Nikola Karabatić prvi je gol zabio tek u 39. minuti.

Voda je polako počela ulaziti u uši Francuza, a Norvežani su mirno kontrolirali utakmicu i polako dizali prednost. U 45. minuti imali su 22-19, a četiri minute prije kraja velikih 28-22, što je bio i prijelomni trenutak utakmice. Iako je Thierry Omeyer imao solidnih deset obrana, odlično mu je na drugoj strani parirao Ole Erevik s 13 skinutih šuteva.

Norveška je ovom pobjedom potvrdila prvo mjesto u skupini I, a drugo je, nakon nevjerojatne pobjede nad Poljskom 37-23, osvojila Hrvatska. U prvoj utakmici dana u Krakowu Bjelorusija je pobijedila Makedoniju 30-29 i osvojila peto mjesto u skupini koje će joj možda donijeti kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Riju.

Prvorazredno iznenađenje dogodilo se i u drugoj utakmici u Wroclawu. Njemačka je pobijedila Dansku 25-23 i izborila polufinale s drugog mjesta, a Dance ostavila da se za peto mjesto bori s Francuskom.

Prvo mjesto u toj skupini osvojila je Španjolska koja je pobijedila Rusiju 25-23 nakon što je na poluvremenu gubila 12-11. Prvi polufinalni par tako čine Norveška i Njemačka (petak, 18:30), dok od 21 sat u Krakowu igraju Španjolska i Hrvatska.

Idi na 24sata

Komentari 176

  • mestar 28.01.2016.

    Mozeli mi netko objasnit, kako su to dobili ime kauboji, kad citava HR. ,nema sto krava, ni kauboja?

  • vihor 2016 28.01.2016.

    cudo su i norvezani ,slomili francuze..

  • Wild Rose_1 28.01.2016.

    Dečki SVAKA VAM ČAST!!! Užasno mi je drago što Francuzi idu doma nakon sprdačine nad nama i ruganja....SRETNO!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare