To je to što me zanima!

Rijeka se spasila blamaže u Kutini: Izbacila petoligaša Moslavinu na jedanaesterce!

Osminu finala Kupa izborila je Lokomotiva pobijedivši kod Bistre 6-1, dok je Rijeka tek nakon izvođenja jedanaesteraca prošla Moslavinu. Varaždin se spasio u produžecima u Biogradu, a provukla se i Istra
Vidi originalni članak

Nakon relativno mirnog utorka, srijeda je skoro donijela prave nogometne senzacije u 1/16 finala Hrvatskog kupa.

Najopasnije od svih prvoligaša živjela je Rijeka u Kutini kod petoligaša Moslavine koju je prošla tek nakon izvođenja jedanaesteraca 6-5 (1-1)!

Moslavina je povela u 33. minuti, ali gosti su uspjeli izjednačiti u drugom dijelu golom Bušnje, no ne i preokrenuti do kraja osnovnog dijela utakmice.

Riječani, štoviše, nisu zabili ni u 30 minuta produžetka i zahvaljujući promašaju domaćina u drugoj seriji izvođenja jedanaesteraca prošli su u osminu finala.

Produžetke je igrao i Varaždin kod četvrtoligaša Primorca koji je vodio od druge minute, ali Varaždinci su se spasili blamaže u 86. minuti golom Domjanića. U produžetku su popravili stvari i na kraju slavili 4-1, zabili su Teklić dva i Posavec.

HRVATSKI KUP Prvoligaši se namučili: Šibenik i Osijek strepili, Gorica u zadnjoj minuti, Slaven tek u produžetku

Loše je krenulo za Lokomotivu koja je od pete minute gubila kod četvrtoligaša Bistre, no Zagrepčani su uspjeli izjednačiti preko Aliyua nakon pola sata igre te na kraju napuniti mrežu domaćina do 6-1. Dva gola je postigao Kulenović, a po jedan Tuci, Bubanja i Groznica.

Opasno po favorita bilo je na utakmici Grobničana i Istre 1961 gdje je pulski sastav, finalist od prije dvije sezone, jedva pobijedio 2-1. Gol odluke postigao je Kadušić u 85. minuti, a tijekom prvog dijela su strijelci bili Galešić za domaćina, a Erceg za goste.

Drugoligaši Rudeš i BSK su lako prošli u osminu finala. Rudeš je slavio kod Bednje s 3-0 golovima Liklina, Santos Arauja i Kovačević, dok je BSK pobijedio Belišće u gostima 5-1. Na tom je susretu dva gola postigao Sunday. Ipala je Cibalia koja je poražena kod Splita s 0-2. Golove su za Splićane dali Jović i Jelavić krajem prvog poluvremena.

Ranije su plasman u osminu finala Kupa izborili Dinamo, Hajduk, Osijek, Gorica, Slaven Belupo, Šibenik, Mladost Ždralovi i Nedelišće.

Hrvatski kup, 1/16 finala:

Bednja - Rudeš 0-3

Belišće - BSK 1-5

Bistra - Lokomotiva 1-6

Bjelovar - Vinogradar 4-2 (2-2)

Grobničan - Istra 1-2

Moslavina - Rijeka 5-6 (1-1)

Primorac - Varaždin 1-4 (1-1)

Split - Cibalia 2-0

Idi na 24sata

Komentari 95

  • Pešekan1 19.10.2022.

    Od čega se drama radi....jaooooooo kakav kup nama je važna sad slijedeća utakmica u prvenstvu kakav kup.....

  • PetrKropotkin 19.10.2022.

    Objašnjenje je vrlo jednostavno (ako zanemarimo ove teorije s kladarama), riječki nogometaši imaju problem s profesionalnim odnosom prema igri. Počeli su pobjeđivati u HNL-u pa su mislili da će se Moslavina sama pobijediti. Malo kua! Moslavini je ovo bila utakmica "desetljeća" i sigurno su bili na "overdrive", igrali na 150 %.

  • Boquet 19.10.2022.

    Rijeka prošla,bravo 👏 za jedanesterce, ajmooo Rijekaa.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare