To je to što me zanima!

'Pukao je mjenjač, bar je lijep pogled. Ali kako će nas naći...'

Hrvatska posada Šaškin - Bitterman u trećoj etapi najopasnije utrke na svijetu reli Dakar sjajno je vozila, ali onda su krenuli problemi. Prvo im se probušila guma, a onda im je otišao mjenjač
Vidi originalni članak

Pukao nam je mijenjač na 226. kilometru. Ako ništa drugo, imamo lijep pogled na more. Čekamo ekipu da dođe s rezervnim dijelovima. Šteta, baš smo dobro išli, nismo imali problema do maloprije kad nam je pukla guma, a sad je otišao mijenjač. Čekamo da dođu do nas s djelovima, iskreno, ne znam ni kako će nas naći u ovoj pustinji, rekao je Daniel Šaškin, prenosi Startnews.hr.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska posada Šaškin - Bitterman u trećoj etapi najopasnije utrke na svijetu reli Dakar sjajno je vozila, u jednom trenutku dečki su bili na 31. mjestu.

Bila je to etapa od Arequipe do Moquegua dugačka 798 kilometara. No uslijedila su dva problema, prvo guma, a onda i daleko veći problem, jer gumu su riješili sami, mjenjač nisu mogli i zbog toga bi mogli čak i odustati od utrke.

Šaškin i Bitterman imali su problema i u drugoj etapi kad im je otišla lambda sonda i kad su pokazali veliko srce i pomogli francuskoj posadi koja je ostala bez goriva.

No ta im se dobrota i fair play nisu vratili. Zadesili su ih problemi koji su zapravo vrlo česti u reliju koji s pravom nosi naziv 'najopasnija automoto utrka na svijetu'.

'KRUNA KARIJERE' Hrvati na Dakru: Opasno je, ide se po zabranjenim dijelovima...

Šaškin i Bitterman zajedno voze tri godine, prvi put na reliju Dakar, utrci koja je ove godine duga više od 5500 kilometara. Vozi se deset etapa, start i cilj su u Limi.

Za najopasniju utrku na svijetu pripremali su se godinu dana, a troškovi su se popeli i preko 100 tisuća eura. 
 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • bbbdado 10.01.2019.

    Dečki su uspjeli doć do cilja 3. etape i nalaze se na 68. mjestu

  • djberg34 10.01.2019.

    Hrvati zapinju i u pustinjama i na alpama,gdje jos mogu zapet pa da ih zalimo

  • srecko64 10.01.2019.

    Neznaju vozit niti mijenjat brzine.

Komentiraj...
Vidi sve komentare