To je to što me zanima!

Puljićev Gent čekao je naslov 151 godinu vrijedan 15 mil. €

KAA GENT Novi prvak Belgije dio je društva koje je osnovano još sredinom 19. stoljeća. U četvrtak su osigurali prvi naslov u belgijskom prvenstvu, ali i Ligu prvaka
Vidi originalni članak

Abraham Lincoln izabran je na drugi mandat, u SAD-u je bjesnio građanski rat, a u Europi su Austrija i Pruska krenule u napad na Dansku. Istodobno je u Belgiji osnovan KAA Gent.

Od te 1864. godine stanovnici grada Ghenta čekali su naslov prvaka Belgije sve do 2015. godine. Gent je napokon uspio, ostavio je Club Brugge i Anderlecht iza sebe, ali i nakon 151 godine čekanja iz kluba viču da je naslov došao - prerano!

- Trebaju nam još dvije-tri sezone da dođemo na razinu Club Bruggea ili Anderlechta - rekao je Ivan de Witte, predsjednik Genta.

Klupske boje brani i naš stoper Ante Puljić, bivši igrač Dinama, koji je Ligu prvaka već iskusio kad je pod vodstvom Ante Čačića zaigrao protiv Zlatana Ibrahimovića i PSG-a. Za njega i ostale prvotimce, trener je imao samo jednu poruku.

- Igračima sam rekao da za sto godina više nećemo biti tu. Ali i dalje će nas pamtiti kao one s kojima je Gent osvojio svoj prvi naslov - rekao je Hein Vanhaezebrouck, arhitekt uspjeha.

- Samo sam radio svoj posao.

Dobar posao u Belgiji donio je Gentu već sad barem 15 milijuna eura od Lige prvaka. Iznos bi mogao još i narasti jer televizijska prava mogu “bizonima” donijeti još tri milijuna eura.

- Svjesni smo da smo i dalje na razini Genka ili Standarda. Ali nećemo se žaliti jer se pripremamo za gostovanja Reala i Barçe - smije se De Witte.

Ne brinu ga financije. Klub je uspio rasprodati svoj stadion i za posljednje kolo, u kojem uopće ne igra kod kuće. No navijači žele slaviti, pa će na velikom ekranu opušteno gledati gostovanje kod Anderlechta.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • El Tractor 23.05.2015.

    Tko čeka taj i dočeka kad tad, lipa lovica se zaradila i klub može neko vrijeme biti miran.

  • strmi007 23.05.2015.

    Svaka im čast!

  • Christian Ritter 23.05.2015.

    nije ni cudno kad imaju takav glupi sistem na takav nacin bi i hajduk bio prvak

Komentiraj...
Vidi sve komentare