To je to što me zanima!

Puno primamo? Ma Dalić ima rekord i po zabijenim golovima!

Ne samo da je izjednačio rekordan niz utakmica u kojoj je Hrvatska zabila gol nego je u A rangu Lige nacija samo pet reprezentacija zabilo više golova nego 'vatreni'. Kad igra Hrvatska, jedini je zicer da neće biti 0-0
Vidi originalni članak

Nije to kao u kvalifikacijama za Euro, gdje smo ih primili sedam, ovdje primamo golove kao na traci. I to me ubija!, priznao je Zlatko Dalić i nakon poljudskog poraza od Portugala.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jest, niz je gadan. I rekordan. Od divne poljudske večeri u kojoj su srušili Mađarsku 3-0 u listopadu 2019. "vatreni" su u 11 utakmica za redom primali gol! Dok idući put istrče na teren u dresu reprezentacije, proći će već gotovo godina i pol dana otkako su sačuvali praznu mrežu.

Vjerovali ili ne, prije Dalićeve ere taj niz utakmica s primljenim golom rijetko je prelazio četiri. Sve preko bio je alarm. Dalić je još dva puta imao niz od sedam susreta, Štimac 2013. osam, Bilić i Štimac 2012. sedam, a Ćiro Blažević 1998. i '99. sedam, a 1996. i '97. osam. Ali ovih 11 u nizu... Brrrrr.

Ali pogledajte sad ovaj niz: Portugal, Švedska, Turska, Francuska, Švedska, Švicarska, Francuska, Portugal, Gruzija, Slovačka, Wales, Mađarska, Azerbajdžan, Slovačka, Tunis, Wales, Mađarska, Azerbajdžan, Engleska, Španjolska, Jordan. E, i to je rekordni niz!

U svim tim utakmicama, a 21 je za redom, Hrvatska je zabila gol! Još od 12. listopada 2018. i remija 0-0 s Engleskom na otužno praznoj Rujevici. Da, godina dana bez prazne mreže, ali i dvije godine bez suparnikove prazne mreže.

I po tome je Dalić rekorder! Odnosno, zasad je izjednačio rekord Ćire Blaževića, koji je 21 utakmicu s postignutim golom nanizao između poraza od Portugala 3-0 u zadnjoj utakmici skupine na Euru 1996. i 1-0 od Argentine u zadnjoj utakmici skupine na SP-u u Francuskoj 1998.

I još su Dalićevi "vatreni" od te 21, u čak 16 utakmica zabijali ozbiljnim momčadima, iz vrha ili sredine europskog poretka. Od svih europskih reprezentacija samo Belgija ima trenutačno bolji niz, zabila je u 24 za redom.

Idemo dalje: u A rangu Lige nacija lošiji učinak od Hrvatske imaju samo Švedska, Island i BiH. Ali Hrvatska je zabila devet golova i, s nepotpunim posljednjim kolom, samo su Belgija, Španjolska, Njemačka, Francuska i Portugal zabili više. A, recimo, Engleska, Italija i Nizozemska su neefikasniji od "vatrenih". Kao i još sedam momčadi.

Na kraju, baš su nas postignuti golovi održali u najjačem, elitnom rangu, koliko god grozna obrana sve uprskala. I onaj sretni u Švedskoj i onih šest koliko su naši utrpali Francuzima i Portugalcima u četiri utakmice u kojima nisu osvojili ni bod. Šveđani su, usporedbe radi, do posljednjeg kola zabili samo nama, a onda im ta dva gola Francuzima više nisu bila dovoljna.

Stoga je do daljnjega jedini zicer kad igra Hrvatska - da neće biti 0-0!

Idi na 24sata

Komentari 21

  • MI HRVATI 🇭🇷🇭🇷❤💪 18.11.2020.

    Za druge mi smo fenomen. Jedan mala zemlja od par miliona u vrhu svakog sporta. Al u ljubomori i zavisti nekih hrvata ako ih mozemo tako nazvati smo vec dugo broj jedan😢 Dolaze mlade generacije koje nisu opterecene Yugom i nedjele Hrvatsku na istok, zapad,sjever i jug. 🇭🇷🇭🇷🇭🇷💓💓💓

  • MaliCrniOdIvanaSam 18.11.2020.

    Daliceva Hrvatska je cisti primjer da napad NIJE najbolja obrana. Ne mozemo mi nadavati koliko mozemo primiti. To je za cijelog Daliceva mandata tako. Obrana nekompaktna, a napad se bazira na genijalnosti Modrica i prodornosti i okomitosti Perisica (i sada Brekala). Te, da ne zaboravimo, agresivnosti Mandzukica i Rebica. Takodjer u kvalama genijalnost Petkovica u tih par utakmica (sada ga necu spominjati jer me lik strasno zivcira). Dok, na primjer, pogledajte Dinamo pod Bjelicom, takvu kompaktnost u obrani nije imao ni Juventus s Barzaglijem, Chiellinijem i Bonuccijem. Kod njega su Peric, Dilaver i Catherine izgledali kao stoperi top 5 klubova. Sve je u toj kompaktnosti, trcanju, pokrivanju, otvaranju, kod nas toga nema u repki, obrana kao muhe bez glave, napad se oslanja na genijalnost pojedinca. Ma 0 bodova.

  • Fahri Musliu Junior 18.11.2020.

    Odbrana nam je već duže vrijeme rak rana i ako Dalić ne poradi na sustavu odbrane u kojem ce ucestvovati svi igrači na terenu, onako kako su to dobro i uspješno radili na SP u Rusiji, loše nam se piše u kvalifikacijama za SP na proljeće, i na Euru u ljeto. Moraju obrambeni igrači djelovati uigrano i igrati zgusnuto ali mora njima pripomoći i srednji red jer bez njihove pomoći uzalud sve. Posebno se Lovren mora uozbiljiti i skoncentrirati, a nadasve dobro se fizički pripremiti jer je on iskusni stup obrane i onaj autoritet u obrani,  poput Ramosa u ekipi Španjolske, na primjer. Što se tiće igre u sredini i prema naprijed tu nemamo problema jer je vidljivo da bez problema zabijamo i najjačima,,,pa čak i u situaciji kada smo sa igračem manje na terenu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare