Obavijesti

Sport

Komentari 21

Puno primamo? Ma Dalić ima rekord i po zabijenim golovima!

Puno primamo? Ma Dalić ima rekord i po zabijenim golovima!
14

Ne samo da je izjednačio rekordan niz utakmica u kojoj je Hrvatska zabila gol nego je u A rangu Lige nacija samo pet reprezentacija zabilo više golova nego 'vatreni'. Kad igra Hrvatska, jedini je zicer da neće biti 0-0

VIDEO

Nije to kao u kvalifikacijama za Euro, gdje smo ih primili sedam, ovdje primamo golove kao na traci. I to me ubija!, priznao je Zlatko Dalić i nakon poljudskog poraza od Portugala.

Pokretanje videa...

Trening Hrvatske na Poljudu 09:58

Jest, niz je gadan. I rekordan. Od divne poljudske večeri u kojoj su srušili Mađarsku 3-0 u listopadu 2019. "vatreni" su u 11 utakmica za redom primali gol! Dok idući put istrče na teren u dresu reprezentacije, proći će već gotovo godina i pol dana otkako su sačuvali praznu mrežu.

UEFA Nations League - Group C - Croatia v Portugal

Vjerovali ili ne, prije Dalićeve ere taj niz utakmica s primljenim golom rijetko je prelazio četiri. Sve preko bio je alarm. Dalić je još dva puta imao niz od sedam susreta, Štimac 2013. osam, Bilić i Štimac 2012. sedam, a Ćiro Blažević 1998. i '99. sedam, a 1996. i '97. osam. Ali ovih 11 u nizu... Brrrrr.

Ali pogledajte sad ovaj niz: Portugal, Švedska, Turska, Francuska, Švedska, Švicarska, Francuska, Portugal, Gruzija, Slovačka, Wales, Mađarska, Azerbajdžan, Slovačka, Tunis, Wales, Mađarska, Azerbajdžan, Engleska, Španjolska, Jordan. E, i to je rekordni niz!

UEFA Nations League - Group C - Croatia v Portugal

U svim tim utakmicama, a 21 je za redom, Hrvatska je zabila gol! Još od 12. listopada 2018. i remija 0-0 s Engleskom na otužno praznoj Rujevici. Da, godina dana bez prazne mreže, ali i dvije godine bez suparnikove prazne mreže.

I po tome je Dalić rekorder! Odnosno, zasad je izjednačio rekord Ćire Blaževića, koji je 21 utakmicu s postignutim golom nanizao između poraza od Portugala 3-0 u zadnjoj utakmici skupine na Euru 1996. i 1-0 od Argentine u zadnjoj utakmici skupine na SP-u u Francuskoj 1998.

UEFA Nations League - Group C - Croatia v Portugal

I još su Dalićevi "vatreni" od te 21, u čak 16 utakmica zabijali ozbiljnim momčadima, iz vrha ili sredine europskog poretka. Od svih europskih reprezentacija samo Belgija ima trenutačno bolji niz, zabila je u 24 za redom.

Idemo dalje: u A rangu Lige nacija lošiji učinak od Hrvatske imaju samo Švedska, Island i BiH. Ali Hrvatska je zabila devet golova i, s nepotpunim posljednjim kolom, samo su Belgija, Španjolska, Njemačka, Francuska i Portugal zabili više. A, recimo, Engleska, Italija i Nizozemska su neefikasniji od "vatrenih". Kao i još sedam momčadi.

Na kraju, baš su nas postignuti golovi održali u najjačem, elitnom rangu, koliko god grozna obrana sve uprskala. I onaj sretni u Švedskoj i onih šest koliko su naši utrpali Francuzima i Portugalcima u četiri utakmice u kojima nisu osvojili ni bod. Šveđani su, usporedbe radi, do posljednjeg kola zabili samo nama, a onda im ta dva gola Francuzima više nisu bila dovoljna.

Stoga je do daljnjega jedini zicer kad igra Hrvatska - da neće biti 0-0!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'
U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog