To je to što me zanima!

Račić: Da mi je otac živ, bio bi najponosniji čovjek na svijetu

Dok je bio mali, Antuna Račića otac je upisao na judo. Htio je svojeg sina naučiti pravim vrijednostima koje borilački sport pruža. Preminuo je prije nego je Antun postao prvak, a da je živ - bio bi najponosniji na svijetu
Vidi originalni članak

Hrvatski MMA borac Antun Račić (29) u spektaklu KSW-a 51 u zagrebačkoj Areni postao je prvi prvak KSW-ove bantam kategorije ikada. Sjajnim nastupom deklasirao je bivšeg UFC borca Damiana Stasiaka i zapalio navijače u dvorani.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

SPEKTAKL U ZAGREBU Račić posvetio pojas pokojnom ocu, Delija razbio Thompsona

Antuna smo dobili nakon slabo prospavane noći, ne postaje se europski prvak svaki dan. 

- Evo, dobro je, malo me boli sve sad dan kasnije ha, ha. Tako je to uvijek, pogotovo kada borba ode na pet rundi. Ne mogu opisati koliko sam sretan i zadovoljan. Nakon 20 godina aktivnog sporta konačno sam ostvario svoj cilj - rekao nam je Račić kojeg su u trenutku razgovora fanovi taman tražili za fotografiju.

Jesu li barem bile obožavateljice?

- Jesu, jesu ha, ha. Popularnost mi je odmah porasla. Navijači u Areni bili su sjajni, imao sam podršku cijelo vrijeme i to mi znači sve na svijetu.

VIDEO: DIGLI ZAGREB NA NOGE Pogledajte brutalne nokaute hrvatskih MMA boraca u Areni

Ilegalno koljeno skoro sve upropastilo

Račić je sjajnim nastupom pobijedio Poljaka Damiana Stasiaka, koji je još nedavno, prije subotnje borbe za titulu u KSW-u, bio član UFC-a.

- Prije tri godine promijenio sam dvoranu i otišao kod Ivana Dijakovića u UFD Gym. Od tada su stvari samo krenule nabolje i otkad sam tamo, nanizao sam šest pobjeda bez poraza. U KSW-u sam na 5-0, pobijedio sam sve njihove borce koje su mi dali, ali Damian Stasiak je uvjerljivo najveće ime i moja najveća pobjeda u karijeri. Ipak je to čovjek koji se borio s vrhunskim UFC borcima, od nekih tijesno izgubio i koji je jedan od najboljih europskih boraca u našoj kategoriji. Odličan je u stojci, još bolji u parteru...

Antun je dominirao svih pet rundi. U trećoj je Stasiak naljutio cijelu dvoranu nakon što je Račića udario ilegalnim koljenom.

- Ma ne znam iskreno. Ne mogu reći je li to njegovo koljeno bilo namjerno ili u žaru borbe. Samo mi je drago što se borba nastavila jer bio sam vrhunski spreman, pripreme su prošle odlično, skidanje kila isto, sve je bilo stvarno kako treba i prije same borbe znao sam da je ovo moj trenutak. Sva sreća pa nos nije pukao već sam samo zaradio posjekotinu. Bilo bi katastrofa da je sudac zaustavio borbu ili da je Stasiak bio diskvalificiran. Ovako sam sve zaslužio svojim teškim radom. Kasnije mi je prišao nakon borbe i ispričao se.

Pobjeda za pokojnog oca

Račić je pobjedom osvojio inauguralni pojas KSW-ove bantam kategorije. Postao je prvi prvak u povijesti.

- Oni su tu kategoriju i otvorili zbog mene prije dvije godine kad sam stigao. Sve je išlo prema tome da ću jednog dana postati prvak i preponosan sam što sam to i učinio - rekao je pa dodao:

- Ovu pobjedu i pojas posvetio bi svojem pokojnom ocu. Da je danas živ, siguran sam da bi bio najponosniji čovjek na svijetu. On me uveo u sve ovo, upisao na judo dok sam bio mali i bio je čovjek koji je htio da mu se sin bavi borilačkim sportom. Ovo je za njega.

Sada slijedi odmor pa obrana naslova u KSW-u. 

- Sada idem kod kuće u Dubrovnik. Nisam bio doma tri mjeseca i idućih 10-ak dana ću slaviti i odmoriti se, a onda ćemo vidjeti što dalje i kako. Zadovoljan sam u KSW-u stvarno, popularan u Poljskoj, ljudi iz KSW-a su prema meni odlični i teško mi je govoriti što će biti u budućnosti ili hoću li otići u UFC. Sigurno da ovaj pojas otvara vrata najjačih svjetskih organizacija, ali za sada sam stvarno zadovoljan KSW-om i ovdje ću još ostati.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 11

  • gladijator 11.11.2019.

    Svaka cast Antone, cestitam, velik si covjek i sportas!

  • Stevo_Horvat 11.11.2019.

    "Tata ja se mlatim za pare". - "Prekrasno, sine, može li čovjek više uspjeti u životu?"

  • x00x 11.11.2019.

    zanimljivo kako svi borci pucaju na tomsona i skoru

Komentiraj...
Vidi sve komentare