To je to što me zanima!

Rafael Nadal i Nicolas Almagro igrat će za naslov u Barceloni

Susret Nadala i Almagra u finalu bit će njihov 10. međusobni, a trenutni je rezultat čistih 9-0 za nekad prvog tenisača svijeta. Almagro mu je uzeo samo dva seta
Vidi originalni članak

Španjolski tenisači Rafael Nadal i Nicolas Almagro borit će se za naslov pobjednika ATP turnira u Barceloni iz serije 500, koji se ovog tjedna odigrava na zemljanim terenima glavnog grada Katalonije...

"Kralj" zemlje Nadal lovi svoj osmi uzastopni naslov u Barceloni, a do finala je došao na prilično uvjerljiv način. Nakon sat i 12 minuta igre Španjolac je sa 6-4, 6-0 razbio Kanađanina crnogorskih korijena Milosa Raonica.

Kanadski je tenisač pružio solidan otpor samo u prvom setu kada je osvojio tri servis-gema i jednom oduzeo početni udarac Nadalu, no u drugoj dionici meča kao da nije ni postojao na terenu. Naime, od rezultata 5-4 u prvom setu Nadal je nanizao sedam gemova i lakoćom izborio priliku osvojiti 54. naslov u karijeri.

Čovjek koji će mu stajati na tom putu je njegov sunarodnjak Almagro, koji je svom protivniku, Nijemcu Philippu Kohlschreiberu, prepustio svega tri gema! Almagru je trebala 51 minuta da sa 6-2, 6-1 otpravi Nijemca kući, a da pritom nije morao spašavati nijednom svoj servis. Almagro je ispustio svega 10 poena na svom početnom udarcu, dok je u četiri od sedam break-prilika oduzimao servis Kohlschreiberu.

Susret Nadala i Almagra u finalu bit će njihov 10. međusobni, a trenutni je rezultat čistih 9-0 za nekad prvog tenisača svijeta. Štoviše, u devet odigranih mečeva Almagro je uzeo samo dva seta, dok je u mečevima na zemlji to uspio jednom.

Recimo i da je današnji (subota) program poremetila kiša, koja je pak najavljena i za finalni dan u nedjelju.

ATP Barcelona, polufinale:

Almagro (4) – Kohlschreiber (8) 6-2, 6-1

Nadal (2) – Raonic (5) 6-4, 6-0

Idi na 24sata

Komentari 18

  • user_119611 09.05.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • bajica-mali 27.04.2013.

    ajmo rafa nije interesantno, pošto nole nema trenutno dostojnog protivnika...

  • Karjen 27.04.2013.

    Čeka nas zanimljiv RG! Koliko god neki mrzili Đokovića treba mu skinut kapu jer je jedan od rijetkih za kojeg se može reći da je jednako dobar na tvrdoj podlozi,travi i zemlji..

Komentiraj...
Vidi sve komentare