To je to što me zanima!

Rafael Nadal uzdrmao teniski svijet seksističkim izjavama!

'Iako je Barty prva tenisačica na svijetu, iako je osvojila Roland Garros i igra sjajno, mislim da više vrijedim i značim u svijetu tenisa od nje', zgrozio je izjavom Španjolac Rafael Nadal
Vidi originalni članak

Španjolski tenisač Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Wimbledona pobjedom nad Joaom Sousom. Pomeo je Portugalca s 3-0 u setovima na centralnom terenu, ali njegove izjave prije meča izazvale su puno bure.

Naime, Nadala su upitali tko je više zaslužio otvoriti centralni teren, on ili Ashleigh Barty.

- Ja sam broj 2 na svijetu, osvojio sam 18 Grand Slamova. Neću odgovoriti ni da ni ne. Neka sami odluče (organizatori op.a.) - rekao je Nadal pa dodatno 'popustio kočnicu':

ŠPANJOLČEVA MANTRA VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

- Iako je Barty prva tenisačica na svijetu, iako je osvojila Roland Garros i igra sjajno, mislim da više vrijedim i značim u svijetu tenisa od nje - rekao je Rafa i zgrozio sportsku javnost.

Takve medijske istupe konzervativna publika na Wimbledonu baš i ne oprašta, a već ga optužuju za seksizam.

A PRIJE MEČA U - PROVOD Kyrgios napao suca zbog Rafe: Ti si nitko i ništa, pogledaj se!

Australka Barty razočarala je na terenu '2' porazom od Alison Riske, a možda su je baš Nadalove izjave izbacile iz takta. 

Idi na 24sata

Komentari 114

  • srakar 09.07.2019.

    Da je rekao da vrijedi više od nje kao čovjek,to bì bila seksistička izjava,ali kao tenisač sigurno da vrijedi više. Jedino se Navratilova može s njim uspoređivati,niti ijedna druga tenisačica,zasada.

  • Perica12 09.07.2019.

    Dali je novinar uopće shvatio što je Nadal rekao. Ako nije, a nije, čemu takav naslov? Nadal je rekao da u svijetu tenisa više vrijedi od neke ženske za koju ja, kao i većina, nisam nikad čuo. Što je tu seksistički? Uz sve to ženski tenis je u globalu čista kamilica u usporedbi sa muškim. Što je u tome seksističko? Zar se više nesmije kazati istina a da nečiji osječajćići ne budu povrijeđeni? Pun mi je kufer takozvane političke korektnosti i glumatanja koja stoje iza toga.

  • Smogovac_2 09.07.2019.

    OK, zašto onda žene igraju na 2 dobivena seta a muškarci na 3. Nek se izjednače kriteriji koliko god to teško za gledati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare