To je to što me zanima!

Rakitić: Kako bi bilo divno da me dočekao moj prijatelj Reyes

Nadam se da će Messi ostati u Primeri, to bi bilo najbolje za ligu i sve nas. Ali svejedno tko je s druge strane, Sevilla će svaku utakmicu igrati kao da je finale i da je trofej u pitanju, kaže Ivan Rakitić
Vidi originalni članak

Sevilla je predstavila nogometaša kojeg nikome na svijetu, a najmanje navijačima same Seville, uopće ni ne treba predstavljati: Andaluziji se vratio hrvatski velemajstor, svjetsko srebro - Ivan Rakitić (32).

POGLEDAJTE VIDEO: Barcelona... Gracias & adios

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na 'Sanchez Pizjuanu' već je igrao tri i pol godine, zabio 32 i namjestio 41 gol, osvojio jednu Europsku ligu, oženio se, postao otac... Raketa se, zapravo, vratio kući i prva sljedeća utakmica bit će mu - 150. za Sevillu!

- Da, jubilarna 150. i to za trofej. Uefin Superkup. Protiv Bayerna - pričao je Rakitić na press-konferenciji, a brojni predstavnici medija povezani video-linkovima krenuli su s pitanjima uglas.

Prije tri tjedna Raketa je kao Barcelonina pričuva gledao kako taj Bayern asfaltira Katalonce, 8-2! Slijedi: osveta?

- Ma kakva osveta. Sad sam već u drugom dresu i jedino što me zanima, jedini motiv koji će me voditi u tom Superkupu bit će: novi trofej za Sevillu.

RAKETA U SEVILLU Rakitićevim odlaskom najviše gubi Barca, a dobiva Hrvatska!

A u Primeri, nakon desetljeća i pol, nezamisliva sezona: bez Lea Messija.

- Prvo: nadam se da će ostati u Primeri, to bi bilo najbolje za ligu i sve nas. Ali, igrao on u Španjolskoj ili ne, naše se ambicije ne mijenjaju. Svejedno tko je s druge strane, Sevilla će svaku utakmicu igrati kao da je finale i da je trofej u pitanju.

Već ste jedan tu osvojili, a i bez vas su se redala slavlja na 'Sanchez Pizjuanu'.

- A i ja u Barceloni. I igrao finale Svjetskog prvenstva s mojom Hrvatskom. Mislim da se sada u Sevillu vratio jedan zreliji, daleko bolji Rakitić nego što je bio kad je otišao u lipnju 2014. Puno sam samopouzdaniji, a mislim da u nogama imam još jako puno utakmica i to utakmica u kojima ću igrati: najbolji nogomet u životu! Mislim da smo Sevilla i ja opet savršena kombinacija.

RAKETA U ANDALUZIJI Rakitić: Vraćam se mojoj Sevilli! A Barca... Sve ima početak i kraj

Jeste li razgovarali s trenerom Lopeteguijem?

- Naravno. Zasad samo kratko, telefonski. Narazgovarat ćemo se, zasad mi je čovjek poželio dobrodošlicu i bilo mi je važno obaviti taj prvi razgovor. Moja uloga u njegovom sustavu? Moje je da kao svaki suigrač dođem na posao, radim naporno i budem na raspolaganju za momčad.

Koeman je, pak, trener koji vas nije htio.

- To je prošlo svršeno vrijeme. Danas sam došao da bih pričao o klubu koji se zove Sevilla F.C. A inače poštujem tuđe odluke. Puno sam lijepih godina proveo u bivšem klubu i želim im svako dobro, ali tu sam priču ostavio iza sebe i 100% se dajem uspjehu koji ću graditi opet ovdje, u Sevilli - rekao je 'vatreni' virtuoz, 'povratnik u Andaluziju s privremenog rada u Kataloniji', Ivan 'Raketa' Rakitić.

Dotaknuta je i najteža tema. U Sevilli je dvije godine, od 2012. do 2014., svlačionicu dijelio s - Joséom Antoniom Reyesom.

- O, kako bi bilo posebno da sada opet može biti isto, da me tu dočekao sa svojim osmijehom. Ali ostaje vječno poštovanje. Prema tom velikom i divnom čovjeku, prema Sevillinom velikom broju 11 - rekao je na kraju Rakitić o pokojnome suigraču i prijatelju koji je poginuo 1. lipnja 2019. u prometnoj nesreći.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Linz 03.09.2020.

    Vratio se puncu i punici .................................ljubi ga majka !!!

  • Molak 03.09.2020.

    Opet preseravanje, poginia je tip koji je vozia 500 na sat, takvih mi nije žaj bia to Reyes ili Mate iz Ozlja.

  • srce-vatreno 03.09.2020.

    Sretno legendo naša u novoj staroj sredini i dao bog da dogodine opet bude „Rakitiiiiiiić”

Komentiraj...
Vidi sve komentare