To je to što me zanima!

Niko Kovač: Zašto Rakitić nije više naprijed? Ja sam izbornik

Smatram da je najbolje da ovako igramo, bez klasičnog defenzivnog veznog. Ja sam izbornik i ja odlučujem, objasnio je Niko zašto ne stavlja Ivana Rakitića više naprijed
Vidi originalni članak

Čestitam Meksiku. Danas su pokazali da su bolji. Zabili su nam iz prekida, ono što smo mi htjeli. No to je tako. Sitnice su odlučivale, danas su to bili prekidi, rekao je Niko Kovač za HRT nakon 3-1 poraza od Meksika u 3. kolu skupine A.

Hrvatskoj je igrala samo pobjeda, ali Meksiko je bio bolji. Kovač je iznenadio postavom u kojoj je Pranjić prvi put na ovom SP-u igrao u veznom redu. 

- Htjeli smo igrati 4-1-4-1. Htio sam osloboditi Olića defenzivnih zadataka i da može više igrati prema naprijed. Nije nam išlo pa smo zamijenili Pranjića i Vrsaljka, a uveli Kovačića. No čim smo se otvorili, vidjeli ste kako je Meksiko kvalitetna momčad - rekao je Niko i dodao:

- Meksiko je imao respekt prema nama. Nisu igrali presing kao što inače igraju. Možda smo malo fizički pali u drugom dijelu, moramo reći da su bili bolji od nas. 

O Rakitiću kao zadnjem veznom

- Kad sve ide dobro, onda je OK, a kad nije, svi se javljaju. Smatram da je najbolje da ovako igramo, bez klasičnog defenzivnog veznog. Ja sam izbornik i ja odlučujem. Nismo mi toliko lošiji od Meksika kao što to pokazuje ovaj rezultat. Glave gore, putujemo kući - kazao je Niko i dodao:

- Pokušali smo sve, ali Meksiko je bio bolji. Dali smo maksimum, hvala našim navijačima koji su potegnuli do Brazila. 

Projekt ide dalje

Da su stvari u prvoj utakmici bile nešto drugačije, tko zna... Analizirat ćemo što nije bilo dobro i raditi na tome. Napredovali smo, razvili se, ali proces ide dalje. Zašto bi sada sve stalo? Ono što imam u ugovoru, mislim odraditi do kraja, rekao je Niko Kovač.

Idi na 24sata

Komentari 549

  • sesvete33 25.06.2014.

    Ja se bojim da Niko još ništa ne kuži.Njemu je sve štimalo tako da nema napretka

  • BrunoMrgood 25.06.2014.

    Pa kao sto covjek pise, upravo tako je i bilo. Kao prvo, vukli su se kao babe po terenu, umjesto da lete igralistem. Drugo, kad su meksikanci imalu loptu, nasi umjesto da stoje blizu meksikancima, stoje na 15 m od njih i omogucavaju im nesmetano dodavanje. A kad meksikanci krenu prema golu, umjesto da se uklizava i ide na loptu (igraca) nasa cetvorka iz obrane trci na rikverc prema Pletikosi, valjda da ga zastite od suteva ?! Ako je protiv Kameruna funkcioniralo savrseno sve, i ako su tada igraci letili terenom, i trcali kao ludi, ne shvacam sta se sada desilo. Igrali su kao da su pijani ili drogirani. A nesupjehu je pridonio i Kovac koji je pozicije igraca totalno ispremijesao, tako da vise ni sami igraci nisu znali tko gdje stoji i tko koga cuva. Eto to vam je istina, a vi se i dalje pravite da nije bilo tako, doduse oni koji ne vide ovo sto sam gore naveo, mozda su gledali neku drugu utakmicu, nemam pojma... Po meni najbolji nas igrač Ćorluka, odmah za njim Perišić, a svi ostali nisu valjali ništa, osim Rebića koji je ušao prekasno.

  • biberrr 25.06.2014.

    To je tako kad traktoristu stavis u ferari! Nasi igraci poput Srne,Rakitica,Pranjica,Mandzukica,Modrica su osvajaci Kupa UEFE,Lige prvaka,Europa Lige,a Kovac kao trener nikada ni seosko prvenstvo nije osvojio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare