To je to što me zanima!

Rakitić na pregledu! Vraća se u Sevillu, potpisuje na tri godine

Rakitić će, navodi Marca, potpisati trogodišnji ugovor i popuniti mjesto Evera Banege koji se nakon naslova u Europskoj ligi oprostio od Seville i otišao u Saudijsku Arabiju
Vidi originalni članak

Ivan Rakitić (32) vraća se u Sevillu! Potvrdila je to Marca navevši kako su pregovori između Barcelone i Andalužana stigli do kraja u posljednjim satima i Rakitić bi trebao uskoro biti predstavljen kao novi-stari igrač kluba koji je napustio 2014. godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivan Rakitić vježba sa suprugom Raquel

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rakitić je u ponedjeljak (eto zašto nije na okupljanju hrvatske reprezentacije) već došao na liječnički pregled, ali u Barceloni u čijem se kampu još jučer pojavio na testiranju na korona-virus. Međutim, novi trener Katalonaca Ronald Koeman poručio je da na njega ne računa i tu je nestala i zadnja njegova mogućnost ostanka na u Barceloni za koju je u šest godina odigrao 310 utakmica uz 35 golova i 42 asistencije. Imao je još godinu dana ugovora, a budući da mu je tržišna vrijednost 20 milijuna eura, iznos transfera sigurno neće biti veći od te cifre.

NAKON SUAREZA... Koeman nazvao i Rakitića: Niti Hrvat više ne treba Barceloni!

Rakitić će, navodi Marca, potpisati trogodišnji ugovor i popuniti mjesto Evera Banege koji se nakon naslova u Europskoj ligi oprostio od Seville i otišao u Saudijsku Arabiju.

Baš taj naslov i pobjedu nad Interom (3-2) Rakitić je proslavio skokom u bazen u svojoj vili i već tada djelomično najavio ovakav rasplet. Hrvatski reprezentativac kao kapetan Seville podigao je isti trofej prije odlaska u Barcelonu nakon što je u tri sezone skupio 149 utakmica i zabio 32 gola.

Stekao je status simbola i igrača kojeg navijači obožavaju. Prošlog prosinca nakratko je došao u Sevillu po nagradu za vrijednosti na ceremoniji Premios DEX televizije El Desmarque. U publici je bila i obitelj njegova bivšeg suigrača, tragično preminuloga Joséa Antonija Reyesa, koji je posthumno nagrađen. To je Raketu jako pogodilo.

- Težak je trenutak stajati ovdje pred Joséovom obitelji - govorio je tada Rakitić pred okupljenima i zaplakao.

- I ja sam otac. Kad su mi rekli da ću primiti ovu nagradu, bio sam ponosan. Došao sam kao mladić u Sevillu, dobio svu ljubav tamošnjih ljudi, upoznao ženu, obitelj - prisjećao se bivši kapetan drhtavim glasom i više nije mogao.

U ODJEĆI Raketa priredio šou u prijenosu: Skočio u bazen za naslov Seville

- Tu ću stati - poručio je, na što je voditelj reagirao dosjetkom: "Hrvati također plaču?".

- Ma ja sam seviljist - nasmijao je Raketa okupljene.

- Ovo nije nagrada za zabijanje golova i osvajanje naslova, nego zbog vrijednosti koje sam želio prenijeti suigračima. Želim posvetiti ovu nagradu supruzi i obitelji. Nagrada će imati jako, jako posebno mjesto u mojoj kući. Ako dopustite, posvetio bih nagradu i mojoj punici i tastu.

Ni tada ga nisu domaćini propustili pitati hoće li se vratiti. Što će se, evo, dogoditi.

- Da se moju suprugu pita, ostali bismo ovdje, ne bismo se sutra ni vraćali u Barcelonu - vratio mu se osmijeh na lice prije nego je završio.

- Svi znaju ljubav koju osjećam prema gradu i klubu. Odavde sam otišao u Barcelonu i presretan sam što je tako ispalo. A za to je zaslužan i moj prijatelj Monchi. Ako dođe vrijeme za razgovore o tome, svi znaju da bih bio oduševljen da se to dogodi. Da mogu birati dres, odabrao bih onaj Sevillin. Ispunjava me ponosom i radošću. San bi bio ponovno nositi dres Seville u nekom trenutku u budućnosti.

Samo što se nije ispunio.

 

Idi na 24sata

Komentari 42

  • he who dares wins 31.08.2020.

    "Odlican" biznis barcelone, ode besplatno - max 8mil eura u mozebitnim varijablama... pablo escobar je mala baba za bartolomeua....

  • dite_s_mora 31.08.2020.

    raketa,meni jedan od najdrazih nasih igraca..bez skandala..vazna mu obitelj, domovina..legenda

  • JayJayOkocha 31.08.2020.

    odlicno,zavrsis karijeru u klubu koji te dignuo do zvijezda

Komentiraj...
Vidi sve komentare