To je to što me zanima!

Rakitić: Vjeruju da sa mnom mogu srušiti veliki Real Madrid

Danas ću sa Sevillom odraditi prvi trening, a debitirat ću u srijedu protiv Real Madrida u kupu, jedva čekam zaigrati na Santiago Bernabeu, rekao je Ivan Rakitić
Vidi originalni članak

Potpisao sam za Sevillu i odmah se vratio u Njemačku, ali samo po stvari. Pa ne mogu igrati bos, javio se jučer iz Gelsenkirchena dobro raspoloženi Ivan Rakitić.

Naš je igrač s andaluzijskim klubom potpisao ugovor do 2015. godine, a Sevilla je Schalkeu platila odštetu od dva milijuna eura. Odšteta je bila tako mala zbog toga što je Raketi u lipnju istjecao ugovor u Schalkeu.

- Odabrao sam najbolji klub za nastavak karijere. Bilo je mnogo ponuda i iz ostalih zemalja, ali Andalužani su mi ponudili najbolje uvjete. Ovdje ću imati puno bolju plaću nego što sam imao u Gelsenkirchenu - kaže Ivan.

U odluci su mu pomogli i neki bivši igrači španjolskoga kluba.

- Prosinečki i Mornar igrali su ovdje i rekli su mi da prihvatim ponudu. Puno su mi pomogli savjetima.

Danas će Rakitić odraditi prvi trening s novom momčadi, nije još upoznao nove suigrače, ali mu se jedan javio telefonski i čestitao na potpisu.

- Zvao me Dragutinović i poželio mi dobrodošlicu. Rekao mi je: ‘Majstore, dobar si klub izabrao. Puno očekujemo od tebe, vjerujemo da s tobom u sastavu možemo srušiti Real’ - otkrio je hrvatski reprezentativac i dodao:

- Jedva čekam srijedu i tu utakmicu na Santiago Bernabeu u kupu. Bit će sjajno igrati protiv momčadi koju vodi veliki Jose Mourinho.

Andalužani u momčadi imaju nekoliko velikih zvijezda, poput Capela, Navasa, Luisa Fabiana i Kanoutea, kako će se tu snaći Rakitić?

- Gledao sam te igrače mnogo puta na televiziji, odlični su, nadam se da ću se odmah uklopiti. Trebalo bi biti lako igrati s tako dobrim igračima.

Sevilla je daleko od vrha Primere, ali je, uz kup, u igri za trofej i u Europi.

- Ove sam sezone igrao u Ligi prvaka i imam pravo nastupa u Europskoj ligi. Igramo protiv Porta i ako to prođemo, možda možemo otići i do kraja. Zna se da ovaj klub igra sjajno u ovom natjecanju - rekao je Raketa.

Uzeo sam broj 25, a htio sam 77

Namjera mi je bila uzeti broj 77. Kad već ne mogu sedam, mislio sam uzeti duplu sedmicu. Ipak, u Španjolskoj je dopušteno nositi brojeve do 25. Slobodni su bili 24 i 25, a ja sam se odlučio za 25, rekao je hrvatski reprezentativac i dodao:

- Predstavit će me navijačima u ponedjeljak na Sanchez-Pizjuanu. Čujem da su reakcije pozitivne, u Sevilli su me predstavili kao biser europskog nogometa. Lijepo je to čuti prije debija. 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • fantastic 30.01.2011.

    Aha, Rakiticu, aha ... .bice bubare na Santiago Bernabeu u srijedu ... negine vam trica. Radje reci treneru da te noga boli, pa se postedi golijade koja ce naslijediti.....Ronaldo dva zabija, Kaka jedan, a za ostale neznam

  • tata_x 30.01.2011.

    Pravi igrac nikad tako nesto ne bi izjavio, smijesno!!!

  • no name 10 30.01.2011.

    raketa smijesan si!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare